Ege Azmin sonu zafer

Azmin sonu zafer

10.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Azmin sonu zafer

‘TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ Ege Bölgesi finalinin kazananı, istismara uğrayanlara destek sağlayan çalışmalarıyla Purple ekibi oldu. Gençlerin projeyi hayata geçirmek için 200 bin liraya ihtiyacı var.

Haberin Devamı

TÜSİAD’ın ülke genelinde düzenlediği Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasına en çok başvurunun yapıldığı Ege Bölgesi’nin kazananları belli oldu. Genç girişimcileri desteklemek amacıyla Ege Genç İş İnsanları Derneği EGİAD ve Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) iş birliğinde hayata geçirilen final etkinliğinde birinci; taciz, tecavüz ve istismara uğrayan bireylere hukuksal ve psikolojik destek sağlayan bir platform olan Purple, ikinci; firmaların veya kişilerin kullandıkları 3D yazıcılar ile oluşturdukları atık filamentleri tekrardan kullanılabilir filament haline getiren bir filament ekstrüzyon makinesi FilaboX, üçüncü ise bakıma ihtiyacı olan bireyler ile kısa süreli çalışmak isteyen bakıcıları buluşturan bir platform olan Easy Care Tıkla Gelsin Bakıcım oldu.

Haberin Devamı

EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi Portekiz Sinegogunda gerçekleşen etkinlikte konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, “EGİAD Melekleri bu güne kadar 500’den fazla girişimci genç ile temas kurdu. 12 girişimci-melek yatırımcı toplantısı organize etti ve yedi girişim projesine yatırım yaptı. Bunların yanı sıra birçok girişimciye de mentorluk desteği sağlıyor. İşbirlikleriyle İzmir’in çok daha başarılı bir profil ortaya koyacağına olan inancımız tam” dedi.

Azmin sonu zafer

Okul jürisi beğenmedi

Projenin sahibi Pruple ekibini oluşturan İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Safanur Bol, Fatma Öykü Gonca, Elif Linda Grace Altıntaş ve Asude Sare Balıklılı, cinsel istismarla mücadele için yola çıktıklarını belirtti. Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon dersinde bir araya geldiklerini anlatan Bal, “Projemizi burada oluşturduk. Cinsel istismara ugrayan bireyler, Purple adı altında açılacak mobil uygulama ya da web sitemiz aracılığıyla psikologlarla ücretsiz olarak görüşebilecek. 20’şer dakikadan 5 görüşmenin ardından eğer isterlerse avukatlara yönlendirecek. Okuldaki jüriden en düşük notlardan birini aldık. Daha sonra Bu Gençlikte İŞ Var! katılım mesaj aldık ve hemen başvurduk. Yaptığımız sunumun ardından rehberimiz Alp Avni Yelkenbiçer’le 3 ay çalıştık. Purple’ın hayata geçmesi için ilk etapta sistemin yazılım ve kurulumu için 200 bin liraya ihtiyacımız var. Önümüzdeki günlerde TÜSİAD üyelerine bir sunum yapacağız. Bir sponsor bulmayı bekliyoruz” diye konuştu.