Ege Bakana güveniyoruz

Bakana güveniyoruz

10.01.2020 - 01:48 | Son Güncellenme:

Önceliği Bodrum’u korumak olan Belediye Başkanı Ahmet Aras “Yerel halkın RES ile ilgili talepleri dikkate alınmalı, bakanlık müdahale edecektir” dedi

Bakana güveniyoruz

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Rüzgar Elektrik Santrali (RES) tartışmalarının yaşandığı Yalıkavak Geriş Mahallesi’ni ziyaret etti. Bilirkişi heyetlerinin imar ve ÇED değerlendirme çalışmalarının ardından bölge sakinleriyle bir araya gelen Aras, “RES projesi ile ilgili olarak sivil inisiyatifler önemli bir hareket başlattı. Bizler de sonuna kadar onların yanındayız” dedi. Mahkeme kararlarını hatırlatan Aras, “Yıkım kararları alınmış bir yapı ancak biz enerji kesilmediği için mahkeme kararını uygulayamaz hale gelmişiz. İlgili kuruma yazı yazıyoruz, cevap alamıyoruz. Mücadelemize devam ediyoruz” dedi. Yerel halkın taleplerini dikkate almadan yapılan uygulamalara karşı olduklarını söyleyen Başkan Aras sözlerine şöyle devam etti:

Başka yer bulunabilir

“Bodrum gibi binlerce yıllık tarihi, kendine has bir ekolojik sistemi olan ve Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri olan bir yarımadada, insanların istemediği ya da onlara rağmen yapılan her türlü müdahaleye karşı çıkacağız. Bodrum’un ekolojik sistemini, doğal durumunu bozacak bazı işler yapılıyor ve ÇED gerekli değildir raporları bunlara mesnet olarak gösteriliyor. Yenilenebilir enerji için meskun mahallerin çok dışında birçok yer bulunabilir.”

Bodrum’da özellikle kaçak ve imara aykırı yapılar konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile uyum içinde çalıştıklarını sözleirne ekleyen Aras, “Bakanlığımızın Ayder Yaylası, Dipsiz Göl ve daha birçok önemli bölgede yaptığı müdahaleler var. Bodrum’da özellikle vahşi yapılaşmayla ilgili yapılan müdahaleler var. Zaten ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda da bakanımızın bir irade ortaya koyacağını düşünüyorum” dedi.

KESK’ten Tokat’a teşekkür ziyareti

Haberin Devamı


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti. Yarın İzmir’de gerçekleştirilecek olan “İnsanca Bir Yaşam, Demokratik Bir Türkiye İstiyoruz” miting hazırları kapsamında ziyarette bulunduklarını dile getiren TÜMBELSEN Genel Mali Sekreteri Satı Buruncu, “Milas bizim için önemli, Başkanımızla ilişkilerimiz son derece güzel, bizleri her anlamda destekliyor. Kendisine teşekkür etmek istedik” dedi.

Anında çözüm talimatı

Öte yandan Başkan Tokat’ın talimatıyla başlatılan mahalle ziyaretleri de sürüyor. Burgaz ve Şevketiye mahallelerini dolaşan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekibi; istek, öneri ve şikâyetleri not alıp ilgili birimlere sundu.