Ege Bakırçay’da balık ölümleri raporu

Bakırçay’da balık ölümleri raporu

12.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nce hazırlanan raporda, sudaki amonyum ve sülfat miktarının çok yüksek olduğu, suda çözülmüş oksijen oranının ise neredeyse sıfıra yaklaştığı için Bakırçay’da balık ölümlerinin meydana geldiği belirtildi.

Bakırçay’da balık ölümleri raporu

Son dönemde meydana gelen balık ölümleri üzerine bölge halkı adına Bergama ve Dikili Belediye Başkanlıkları, üniversiteden yardım istedi. Üniversite, raporları ilgili belediyelere gönderdi. Raporda, yapılan inceleme sonuçlarına göre, balıkların, oksijensizlikten öldüğünün anlaşıldığı ifade edildi.

Polisten bayıltıcı
sprey soruşturması

Haberin Devamı

Polisten bayıltıcı sprey soruşturması
İzmir Emniyeti, internette, erkeklerin kadınları bayıltarak cinsel ilişkiye girmelerine hatta tecavüz etmelerine imkan veren bayıltıcı spreyin pazarlanmasıyla ilgili soruşturma başlattı. “www.bayiltici-sprey.tk” isimli internet sitesinden, erkeklerin kadınları elde etmesine yardımcı olduğu vaadiyle satılan bayıltıcı sprey, İzmir Emniyeti’ni harekete geçirdi. Sitede verilen telefon numarasının, Küçükyalı Semti’ndeki “35 Medikal Sağlık Ürünleri” adlı e-ticaret firmasına kayıtlı olduğu belirlendi. Sitenin irtibat telefonlarına da ulaşılamadı. Sitenin kurucusu 20 yaşındaki Ç.Ö.’nün yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bir işyeri ve dört araç kundaklandı
Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı Beldesi’nde, kimliği belirsiz kişi yada kişiler, birbiri ardına iki otomobil, bir kamyonet, bir motosiklet ve bir marketi kundaklayıp kayıplara karıştı. Olaylarda maddi hasar oluşurken gözaltına alınanların olduğu öğrenildi. Güzelçamlı halkı, güne kundaklama olaylarıyla uyandı. Beldede, dün saat 06.00 sıralarında farklı yerlerde iki otomobil, bir kamyonet, bir motosiklet ve bir market kimliği belirsiz kişi yada kişilerce motolotofkokteyli atılıp ateşe verildi. Bazı araçların da lastiklerinin kesildiği tespit edildi. Polis, bölgede operasyon başlattı.

Çatıdan düşen mahkum yaralı
Muğla’nın Yatağan’da açık cezaevinin çatısından düşen 36 yaşındaki mahkum Mehmet Mutlu, ağır yaralandı. Cezaevinin çatısı yağmurda akmaya başladı. Mahkum Mehmet Mutlu, gönüllü olarak kiremitleri aktarmak için üç katlı binanın çatısına çıktı. Çatıda çalışırken dengesini kaybeden Mutlu, yaklaşık 8 metre yükseklikten beton zemine düştü. Ağır yaralanan Mutlu, ambulansla Muğla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Esrar yiyen 10 aylık bebek tedavi altında
İzmir’in Boğaziçi Semti’nde babasına ait esrarı yedikten sonra fenalaşan 10 aylık Sultan Ö., kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Minik Sultan’ın tedavisi sürerken gözaltına alınan baba K.Ö. polise verdiği ifadenin ardından savcılık talimatıyla serbest kaldı. Gece uykusundan uyanan 10 aylık Sultan Ö, iddiaya göre, yatak odasında sehpanın üzerinde bulunan ve babası K.Ö’ye ait yaklaşık 10 gram esrarı yedi. Bir süre sonra fenalaşan ve ağlayan minik Sultan’ın sesleri üzerine uyanan baba K.Ö, kızını Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Hayati tehlikesi bulunduğu bildirilen minik kız tedaviye alınırken, babanın da ifadesine başvuruldu.
Esrar yiyen 10 aylık
bebek tedavi altınd

Haberin Devamı

Cinayeti komşu işlemiş
Burhaniye’ye bağlı Korucaoluk Köyü’nde geçen pazartesi günü evde ölü bulunan ve ziynet eşyaları çalınan Zehra Çakır’ın cinayet zanlısı olarak aranan komşusu M.E.K’nin oyununu jandarma bozdu. M.E.K’nin, borç isteyince tepki veren kadını boğarak öldürüp kaçtığı belirlendi. Zanlı tutuklandı.