Ege Bakkal, markete karşı

Bakkal, markete karşı

18.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Bakkallar ve Bayiiler Odası, Efes Türkiye ile işbirliği altında eğitim semineri düzenlendi. Seminere İESOB Başkanvekili Selehattin Arslan, Birlik yöneticileri ve İzmirli oda başkanlarının yanısıra, Aydın, Uşak, Bergama ve Tire başkanları da katıldı.

Bakkal, markete karşı

Hipermarket ve alışveriş merkezlerinin haksız rekabeti karşısında zor günler yaşayan bakkal ve bayii esnafının ayakta kalmasına destek olmak amacıyla düzenlenen seminer hakkında bilgi veren İzmir Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Emin Bağcı, “Çağdaş Bakkal (ÇA-BA) Eğitim ve Koçluk Projesi kapsamında İzmir’de düzenlediğimiz eğitim seminerine İzmir ve çevresinden 750 bakkal ve bayii esnafı katıldı” dedi.
Perakende sektörünün durumu
İzmir’de, Efes Türkiye, Kariyer Geliştirme Merkezi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) işbirliğiyle ülke genelinde başlatılan ÇA-BA Eğitim ve Koçluk Projesi’nin 21. eğitiminin verildiğini hatırlatan Bağcı, “Çağdaş ülkelerin hepsinde küçük işletmeler yasalarla koruma altına alınmıştır. Ancak Türkiye’de adeta başıboş bırakılmıştır. Alışveriş merkezlerinin ve büyük hipermarketlerin çalışmalarını düzenleyecek bir yasanın boşluğu hissedilmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taktik öğretiliyor
Seminerde, Eğitim Danışmanı Ercüment Tunçalp tarafından bakkalların işletmelerini daha verimli ve karlı şekilde yönetmeleri, satış yöntemleri, satın alma, teşhir, pazarlama, yönetim teknikleri konularında eğitim verildi.

-------------------

Gaziemir’de kan kartı uygulaması

Kızılay’ın, Sağlık Bakanlığı izin ve denetiminde sürdürdüğü güvenli kan temini çalışmalarına Gaziemir’den destek geldi. Gaziemir Belediyesi ve Kent Konseyi, gönüllü ve düzenli kan bağışı sayısı artırmak amacıyla Kızılay ile işbirliğinde “Acil Kan İhtiyacının Karşılanması İçin Kan Kardeşliği ve Kan Kartı Projesi” başlattı. Projeyle, vatandaşların, çekimserliğini ortadan kaldırmak ve bağış miktarını arttırmak amaçlanıyor.

Haberin Devamı

--------------------

75. Yıl Park’ı okula tez oldu

Çiğli’nin en büyük parkı olan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı için, EÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri 19 proje hazırladı. Öğrencilerin her ayrıntıyı dikkate alarak bitirme ödevi olarak hazırladıkları özgün projeler, Çiğli Belediyesi konferans salonunda sergilenmeye başlandı. Parkın yeniden projelendirilerek çok daha modern ve özgün şekliyle yeniden halkın hizmetine girmesinin planlandığı çalışmalarda, üniversite öğrencileri bitirme tezi olarak alanla ilgili 19 proje hazırladı.