Ege Balçova’da spor bedava

Balçova’da spor bedava

28.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Belediyelerin görevinin 3 tane genci yıldız yapıp zengin etmek olmadığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz gençlerimize farklı bir amaç için spor yaptırıyoruz. Bu amaç ülkemizin geleceğinin sağlıklı ellerde olmasıdır” dedi.

Balçova’da spor bedava


Balçova Belediyesi olarak her yıl ortalama 6 bin çocuğa ücretsiz spor yaptırdıklarını belirten Başkan Çalkaya “Biz ilk olarak çağın gerisinde olan spor tesislerimizi modern hale getirdik. Gençlerimiz toprak sahada futbol oynamaktan helak olmuştu. Şimdi İzmir’in en güzel sahalarından birisine sahibiz.

Haberin Devamı


Masraflar belediyeden
Tesislerimizde yapılan modernizasyonun ardından çocuklarımıza farklı branşlarda spor yaptırmak için beden eğitimi bölümünden mezun olan ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen olarak atanmayan 25 arkadaşımızı spor eğitmeni olarak işe aldık. Bu arkadaşlarımıza beş görev verdik. ‘Bu görevlerden birincisi ücretsiz spor okullarına gelen çocuklara ülkemizi sevmelerini öğretmek. İkinci görevleri yaşadıkları kenti sevmelerini öğretmek. Üçüncüsü ailelerini, dördüncüsü kendilerini sevmeyi öğretmek. Öğretmenlerimizin son görevleri çocuklarımıza spor yaptırmak olacak’ diyerek onlara bir yol haritası çizdik” dedi.


Spor yapmayı daha cazip ve daha kolay hale getirmek için de çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Çalkaya “Bu eğitimin yanında spor okullarına gelen çocuklarımızın eşofmanlarını ve spor aletlerinin tüm maliyetlerini belediye olarak biz karşılıyoruz. Başarılı çocuklarımızın katılacağı müsabakalarda masraflarını biz karşılıyoruz. İlçemizdeki tüm amatör spor kulüplerine de tüm malzemelerini biz alarak destek oluyoruz. Ev hanımlarımız sağlıklı spor yapsın diye mahalle aralarına bile fitnes aletleri koyduk. Ayrıca salonumuzda çok güzel bir spor merkezi açtık. Burada ‘sosyete’ sporu olarak bilinen ve çok yüksek aidatlarla yapılabilen sporları bile Balçovalı hanımlar ücretsiz olarak yapıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Minikler ülkemizin geleceği

7’den 70’e ücretsiz spor sloganıyla 8 yıl önce İzmir’in ilk ücretsiz spor okullarını açan Balçova Belediyesi, bu sosyal sorumluluk projesini her geçen gün biraz daha büyültüyor. Birçok spor dalında eğitim gören sporcular, hem katıldıkları ulusal müsabakalarda hem de düzenlenen etkinliklerde sergiledikleri performanslarla takdiri hak ediyor. Önceki gün Belediye Spor Tesisleri’nde yapılan gösteride de yaşları 3-10 aralığında olan yüzlerce çocuk izleyenleri adeta büyüledi. Genel cimnastik, step, senkronize cimnastik, Anne-Çocuk cimnastiği branşlarında gösteriler sunan minikler başarılarıyla izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Haberin Devamı

Bu okul çok farklı

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi tarafından açılan “Ücretsiz yaz okulları” bu yılda çocuklara unutamayacakları bir yaz tatili imkanı sağlıyor.
Balçova Belediyesi, 4 yıldır uyguladığı Ücretsiz Yaz Okulları Balçovalı çocukların tatillerine renk katıyor. Birer aylık dönemlerle öğrencileri kabul eden Yaz Okulu’nda çocuklar Hayat Bilgisi, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, Güzel Sanatlar, Satranç, Scrable, Folklör, Basketbol, Voleybol, Tenis, Jimnastik dersleri alıyor. Çocukların duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlaması ve güven duygusu kazanması için grup çalışmaları sanatsal aktivitelerle birleştirilerek öğretiliyor. Öğrenciler ayrıca birer kez Balçova Aquacity, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na, Gezegenevi’ne, Deprem Afet Eğitim Merkezi’ne ve İnciraltı’nda bulunan Gemi Müzeye götürülüyor. Her dönem 250 öğrencinin faydalandığı yaz spor okullarında öğrenciler, sosyal ve ekonomik durumları göz önünde bulundurularak Semtevleri tarafından belirleniyor.