Ege Balıkesir, görülmemiş teşviklere hak kazandı

Balıkesir, görülmemiş teşviklere hak kazandı

24.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Balıkesir’de görev yapan yaygın ve yerel basın mensuplarına City Meats Restoran’da iftar yemeği verdi.

Balıkesir, görülmemiş  teşviklere hak kazandı

Yemek, ney kanun ve tasavvuf müziği eşliğinde yendi. Şerbetçi masaları dolaşarak konuklara tarçınlı kızılcık şerbeti ikram edip, nostalji yaşattı.

Haberin Devamı


İstikrar geldi
Yemek sonrası Uğur, Ak Parti iktidarının 10 yılını değerlendirdi. Uğur, “Balıkesir’in de siyasi ve ekonomik istikrardan yararlandığını görüyoruz. Yeni bir teşvik kanunu çıktı. Balıkesir 3. bölgenin teşviklerinden yararlanacak. Ancak organize sanayi bölgesine yatırım yaparsanız 4. bölge teşviklerinden yararlanılacak. Bir hesap yaptık 5 milyon lira yatırım, 40 kişi istihdamı OSB’ye yaparsa bir yatırımcı yüzde 60’nı geri alacak. Bu Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir teşvik uygulaması. Balıkesir büyükşehir oluyor. Balıkesir, üniversitesiye, OSB’siyle, yollarıyla, havaalanlarıyla istediğini yakaladı”dedi.

Başkan, çadırda oruç açtı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ ile birlikte vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. Başkan Karabağ Gümüşpala İmbat İlköğretim Okulu, 80. Yıl Metaş İlköğretim Okulu, Şehit Cesur İlköğretim Okulu, Refik Şevket İnce Mahallesi top sahası ve Sevgi Yolu’na kurulan çadırları tek tek ziyaret etti. İftar çadırlarında halkla beraber iftar yapan başkan Karabağ’ın son durağı Bayraklı Sevgi Yolu’nda kurulan iftar çadırı oldu. Burada iftar sofrasına oturan başkan Karabağ vatandaşlarla sohbet etti. Ramazan ayının bereketini hep birlikte yaşadıklarını belirten başkan Karabağ, “Herkesin huzurlu ve sağlıklı bir ramazan geçirmesini diliyorum” dedi. n İZMİR Milliyet