Ege Balıkesir rüzgarı Almanya’da esti!

Balıkesir rüzgarı Almanya’da esti!

02.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Duisburg kentinde hemşehrileriyle bir araya gelen Başkan Zekai Kafaoğlu “Binlerce kilometre uzakta birlik ve beraberliğimizi yaşatıyorsunuz” dedi.

Balıkesir rüzgarı Almanya’da esti

Almanya’dan yaşayan Balıkesirliler, Almanya Balıkesir Kültür ve Dayanışma Derneğinin (BAL-DER) Duisburg kentinde düzenlediği, Balıkesir’in düşman işgalinden kuruluşunun 96’ncı yılı kutlama programına; Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve farklı kentlerden çok sayıda Balıkesirli katıldı.

Haberin Devamı

Üye sayısı artmalı

Açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Memleketinizden binlerce kilometre uzakta hemşehri ruhunu yaşatıyorsunuz. Üye sayınızı artırıp, bölünmek yerine çoğalmalısınız. Tek dernek çatısı altında çok daha güçlü olursunuz. Belediye başkanları olarak sizlerin arkasındayız. Almanya’da 48 bin Balıkesirli yaşıyor, 20 ilçemiz var, 21’inci ilçemiz de sizlersiniz. Buralarda kültürümüzü yaşatıyorsunuz. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ise, “Toprağından binlerce kilometre uzakta ama gönlüyle şehrinin, ülkesinin yanında olan siz güzel insanlarla beraber Balıkesir’in kurtuluşunu kutlamaktan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.