Ege Balıkesir termal turizmde de iddialı

Balıkesir termal turizmde de iddialı

29.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmara ve Ege denizlerine kıyısı olan Balıkesir, deniz turizminin sürdüğü Erdek ve Edremit sahillerinin yanı sıra termal sağlık turizminde de ciddi bir potansiyele sahip

Balıkesir termal turizmde de iddialı



Yaklaşık bin 600 yatak kapasiteli, 4-5 yıldızlı turizm işletme belgeli 5, 3 bin 500 yatak kapasiteli, turizm belgesiz 17 termal tesisi bulunan Balıkesir, sağlık turizmindeki potansiyeliyle dikkati çekiyor.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı olan Balıkesir’in deniz turizminde önemli yer tuttuğunu söyledi.
Marmara’da Erdek ve civarı ile Ege’de Edremit Körfezi sahillerinde her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Balıkesir’in yerli turistlerin gecelemesinde 1. olduğunu ifade eden Soykan, birinciliği termal turizmde de yakalamak için yeterli potansiyel ve kapasiteye sahip olunduğunu anlattı.
Balıkesir merkez, Edremit, Gönen ve Güre’de yaklaşık bin 600 yatak kapasiteli, 4-5 yıldızlı turizm işletme belgeli 5 termal tesis ile 3 bin 500 yatak kapasiteli, turizm işletme belgesiz 17 tesisin faaliyette olduğunu belirten Soykan, termalde ciddi patlama gösteren Balıkesir’de yeni yatırımların hayata geçeceğini bildirdi.
Soykan, “Makedonya, Kosova ve Bulgaristan’dan orta gelirde hizmet alacak turistler var. Bu turistleri bölgeye çekmeliyiz. Diğer yerlerden geleceklerle Balıkesir, termal turizmde adını dünyaya duyurabilir” dedi.