Ege Balıkesir'de güreşçi ordusu kuruluyor

Balıkesir'de güreşçi ordusu kuruluyor

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Kafaoğlu’nu makamında ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Balıkesir için müjdeli haber verdi

Balıkesirde güreşçi ordusu kuruluyor

Türkiye Güreş Federasyonu çok önemli bir projeye daha imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde pilot il seçilen Balıkesir’de altyapı merkezi kuruluyor. Toplantılarda hangi kurumun neler yapacağı belirlendi. Ayrıca komisyonlar da kuruldu. Okullar açılana kadar bu komisyonlarca projenin altyapısı tamamlanacak. Spor salonları belirlenerek, antrenör eğitimleri verilecek. Ayrıca Türkiye Güreş Federasyon’undan oluşturulacak olan komisyon sürekli olarak bu projeyi ve güreşçileri denetleyecek.

Haberin Devamı

‘Güreşin merkezi olacağız’

İlçe belediyelerde güreşen güreşçiler milli takım düzeyine geldiklerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında toplanacak ve bir güreşçi ordusu kurulmuş olacak. Musa Aydın altyapı konusunda devrim niteliğinde bir adım attıklarını belirterek, “Birçok ülkede araştırma yaptık. Gezdiğimiz ülkeler arasında güreşin en yaygın olduğu ülke Dağıstan’dı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun öncülüğünde Balıkesir’de çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı- Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte hayata geçireceğimiz bu projeyle geleceğin Olimpiyat şampiyonlarını yetiştireceğiz. Bence bu proje Türk güreşi için devrim niteliğinde” dedi. Atasporumuza tam destek verdiğini dile getiren Kafaoğlu, ”Son dönemde başpehlivan yönünden eksik kaldık. Planlamamız Balıkesir’i güreşin altyapı merkezi yapmaktır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Balıkesirde güreşçi ordusu kuruluyor

Bayraklı’nın tekvando takımı göz doldurdu

Spora verdiği destekler sonucu kısa zamanda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, tekvandodaki başarısıyla bir kez daha ilçenin gururu oldu. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldız Şampiyonası’na katılan sporcular organizasyondan derecelerle döndü. Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü Tekvando takımı sporcularından 37 kg’da Eylül Yamaç, 59 kg’da Gülçin Uran, 61 kg’da Enes Kırkpınar üçüncü, 65 kg’da Ahmet Erçin ise ikinci oldu.