Ege Bambaşka bir Foça hedefi

Bambaşka bir Foça hedefi

13.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı’nın CHP’li Foça Belediye Başkan adayı Fatih Gürbüz, 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığı bildirgeyi açıkladı.

Bambaşka bir Foça hedefi

Millet İttifakı’nın CHP’li Foça Belediye Başkan adayı Fatih Gürbüz, 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığı bildirgeyi açıkladı. Yönetim anlayışını, nasıl bir Foça düşlediğini, balıkçılık, tarım ve turizme dair neler yapılacağını, çocuklar, kadınlar ve engellilere yönelik projelerini, spor alanındaki hedeflerini, esnafın nasıl kalkındırılacağını, merkezin yanı sıra Büyükşehir Yasası’yla mahalleye dönüşen köy ve beldeler için hangi yatırımların planlandığını açıklayan Gürbüz, “Kentimizin katma değeri artacak, gençlerimize yeni iş kapıları açılacak, hep birlikte kazanacağız, güzel günler göreceğiz, hem bugününe hem yarınına hem de Foça’mıza sahip çıkacağız” dedi. Seçim bildirgesinde öne çıkan başlıklar hakkında bilgi veren Gürbüz, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Gurme kent

“Hep birlikte yönetim anlayışıyla hesap veren, şeffaf belediyeciliği uygulayacağız. Çocuk Belediyesi, gençlik ve kadın meclisleri kuracağız. Havası, suyu ve toprağı temiz, Sakin Şehir Foça’yı (Citta Slow) yaratacağız. Balığımızı ve balıkçılarımızı yaşatacağız. Foça’mızın sembolü Akdeniz Foku’nu hem koruyacak hem de tanıtacağız. Foça karası üzümü ve şarabı, zeytin ve zeytinyağı, organik üretim ve tohum takasını destekleyeceğiz. Böylece Gurme Kent yaratacağız.

Dört mevsim turizm

İngiliz Burnu’nda ihale aşamasında olan projeye sahip çıkacağız. Tarihi Yol Projesi’ni hayata geçireceğiz. Yel değirmenlerini restore edeceğiz. Ev pansiyonculuğu ve butik otellerin çoğalması için destek olacağız. Batıklarla yapay resifler oluşturup su altı dalış turizmini başlatacağız. Büyükşehir işbirliği ile Foça-İzmir seferlerinin tüm yıla yayılması ve Midilli- Foça seferlerini başlaması için çalışacağız.”

Haberin Devamı

‘Esnafımıza danışacağız’

İçme suyu hattımızı bitirip içme suyu arıtma tesisi inşası ile suyumuzu çeşmelerimizden içebileceğiz. Eğitim ve spor alanları, çok amaçlı tiyatro, sinema gösterim salonu ve atölyeleriyle Meslek Akademisi’nde gençlere eğitim vereceğiz. Tarihi Çarşısı ve İzmir Caddesi’ni de esnafımıza danışarak yeniden düzenleyeceğiz.