Ege Bank Asya'nın demirbaşları

Bank Asya'nın demirbaşları

07.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bank Asya 1. Ligi’nde 2003-04 sezonunda yer tüm takımlar ya Süper Lig’e çıkma mutluluğunu ya da küme düşme üzüntüsünü yaşadı. Karşıyaka ile Altay ise, bulundukları yere demir atarak ilginç bir tesadüfe imza koydu

Bank Asyanın demirbaşları

İzmir’i Bank Asya 1. Ligi’nde 2003-04’ten beri birlikte temsil eden Altay ve KSK, 18 takımın yer aldığı ligdeki bütün rakipleri ya Süper Lig’e çıkmanın sevincini ya da küme düşmenin üzüntüsünü yaşarken bulundukları yere demir atarak ilginç bir tablo oluşturdu. 1. Lig’e ismini veren Bank Asya’nın çıkardığı derginin Aralık 2009’da yayınlanan sayısında yer alan araştırmaya göre, 2003-04’te ligde mücadele eden 18 takımdan son altı sezonda 9’u Süper Lig’e çıkma başarısını gösterdi, 7’si ise alt liglere düşmenin acısını yaşadı. Bu periyotta sadece Altay ve Karşıyaka hep 1. Lig’deki isimlerini korudu.

Göztepe ve İzmirspor’da vardı

Bank Asya 1. Ligi’nde 2003-04 sezonunda Sakaryaspor, K. Erciyesspor, Ankaraspor, Vestel Manisaspor, Kocaelispor, Kayserispor, Antalyaspor, Sivasspor, Altay, Türk Telekom, Yozgatspor, Karşıyaka, İstanbul BŞB, Dardanelspor, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor, Göztepe ve İzmirspor mücadele etti. Bu takımlardan Sakarya, K. Erciyes ve Ankaraspor 2003-04’te, Sivasspor, Manisaspor, Kayserispor 2004-05’te, Antalyaspor 2005-06’da, İstanbul BŞB 2006-07’de, Kocaelispor ise 2007-08’de Süper Lig biletini cebine koydu.

Kapısından döndüler
Sakarya, Manisa ve Antalya son yedi yılda Bank Asya 1. Ligi’ne dönüp, ikinci kez Süper Lig’e çıkmayı başaran ekipler oldu. Dardanelspor ve Mersin İdmanyurdu ise 2. Lig’e düşüp Bank Asya 1. Ligi’ne yeniden yükselen takımlar olarak dikkat çekti. 2003-04 sezonunu son iki sırada bitiren İzmirspor 3. Lig’e gerilerken, Göztepe amatör kümeye kadar sürüklendi. Sarı-kırmızılı ekip, Aliağa Belediyespor’un yarışmacı haklarını satın alarak çıktığı 3. Lig’de şampiyon olup 2. Lig’e yükseldi.
Türk Telekom 2006-07, Yozgatspor 2005-06, Adana Demirspor ise 2003-04’te Bank Asya 1. Ligi defterini kapatan takımlar oldu. Son yedi sezonda toplam 42 takımın mücadele ettiği Bank Asya 1. Ligi’nin en tecrübeli ekipleri olan Altay ve Karşıyaka, Süper Lig’in kapısına kadar gelmelerine rağmen İzmir’in büyük hasretine nokta koymayı başaramadılar. Altay iki kez, Karşıyaka ise bir kez Play-Off’ta final oynayıp sahayı başları önde terkederken, siyah-beyazlı ekip bir defa da Play-Off’a 1. turda veda etti. Bucaspor’u da aralarına alan Altay ve KSK, artık bu sezon zinciri kırmak istiyor.

Haberin Devamı

İşte döküman
Süper Lig’e çıkanlar: Sakarya, K.Erciyes, Ankara, Sivas, V.Manisa, Kocaeli, Kayseri, Antalya, İstanbul
1. Lig’e veda edenler: Göztepe, İzmirspor, T.Telekom, Yozgat
Küme düşüp dönenler: Dardanel, Mersin İ.Y, Adana DS
Yerinde sayanlar: Altay, Karşıyaka

Hangi takım kaç sezon:

7 Sezon: Altay, Karşıyaka
6 Sezon: Kocaelispor
5 Sezon: Erciyes, Ordu, Gaziantep BŞB
4 Sezon: Antalya, Sakarya, İstanbul BŞB, Türk Telekom, Elazığ, Mardin, Mersin İ.Y, Dardanelspor, Samsunspor
3 Sezon: İstanbulspor, Y. Yozgatspor, Manisaspor, Adanaspor, Boluspor, Kartalspor, Giresunspor, Diyarbakırspor, Malatyaspor
2 Sezon: Bursaspor, Uşakspor, A. Sebatspor, Sivasspor, Karabük, Çaykur Rize, Kasımpaşa, G. OFTAŞ (Hacettepe), Eskişehir
1 Sezon: Sarıyer, Karagümrük, Ankaraspor, Adana DS, Göztepe, İzmirspor, Konyaspor, Güngören Bld, Bucaspor