Ege Başaracağız

Başaracağız

24.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Teknik Direktör Erol Azgın, “Ne kadar büyük bir kulübe geldiğimin farkındayım. Taraftarı ve camiayı kazanmak zorunda olduğumu da biliyorum. Gaziantepliyim ama belki de Göztepeli olacağım” dedi

Başaracağız

Akif Başaran ile yollar ayrılıp teknik direktörlüğe Erol Azgın getirildiğinde çoğu kimse yeni teknik patronun geçici olduğunu düşünmüştü.
Genel kanı, Göztepe’ye tüm Türkiye’nin tanıdığı, güvendiği, taraftarı havaya sokacak bir isim getirileceği yönündeydi. Öyle ya, Azgın’ı bırakın İzmir’de, Ege Bölgesi’nde bile tanıyanların sayısı sınırlıydı. Üstelik Göztepe’yi hedefe bu isim koşturtabilir miydi? İşte herkesin merak ettiği bir çok soruyu sarı kırmızılı ekibin yeni Teknik Direktörü Erol Azgın’a sorduk ve yanıtlarını aldık.
1963 Gaziantep doğumlu olduğunu söyleyen Azgın, başlıyor anlatmaya...“12 yaşında futbola Gaziantep’te başladım ve tüm kademelerinde oynadıktan sonra profesyonel oldum. Rize, A.Demir, Siirt, Yozgat, Batman, Adıyaman ve GASKİ’de futbol oynadım. Daha sonra antrenörlük hayatına atıldım. GASKİ, Tarsus, Gaziantep BŞB’de görev aldım. 2006 yılında Nurullah Sağlam ile Konya’da görev aldık. 1,5 yıl çalıştıktan sonra tek sorumlu olarak Tarsus’a geçtim. Burada takımı Play Off’a çıkardım. İzmirlilerin de bildiği Bucaspor’u 7-0 yendik. Sonra yollarımız Akdeniz temsilcisiyle ayrıldı. Bir süre sonra İmam Altınbaş beni Göztepe’nin Transfer İzleme Komitesi’ne getirdi. Sonrasını zaten biliyorsunuz” dedi.

Taraftarı kazanmalıyım
Bazı kesimlerin kendisini Göztepe’de geçici olarak gördüğünü söylediğimiz de anlamlı bir şekilde gülen Azgın, “Bu benimde kulağıma geldi. Hatta, yerime getirileceği söylenen bir çok teknik adamın ismini de duydum. Göztepe’nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunun farkındayım. Taraftarı ve camiayı kazanmak zorunda olduğumu da biliyorum. Ateşten gömleği giydim. Ama başarılı olacağımıza inanıyorum. Gaziantepliyim ama belki de Göztepeli olacağım. Eğer Bank Asya’ya yükseleceksek hep beraber çalışarak olacak” diye konuştu.


Önümüzde kimse duramaz
46 yaşındaki teknik patron şöyle konuştu: “Takımın başına tek sorumlu olarak geçmeden önce 28 gündür kazanamıyorduk. Futbolcuları psikolojik olarak maça hazırlamaya çalışıyorum. Kapasitemizi yüzde 50’lerin üzerine çıkarırsak önümüzde kimse duramaz. Tabii seyircimizin de destek olması şart” Karakter olarak agresif ve sahada futbolcuyla yaşayan insan olduğunu söyleyen kurt hoca, “Ekibimi de öyle olacak. 11 maç var ve maksimum puan çıkarmaya çalışacağız. Her maçı adım adım dikkate alacağız. Tepecek’i yenerek sonraki maça odaklanacağız” açıklamasını yaptı.