Ege Başaracağız

Başaracağız

27.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

TFF 3. Lig 1. Grup’ta lige şampiyonluk parolası ile başlayan ve etkili bir başarı grafiği yakalayıp ilk yarıyı 30 puanla 3. tamamlayan Tire 1922 Spor, ikinci devre için umut verdi. Milliyet Ege Spor Servisi’nin konuğu olan Başkan Mutlu Sarayköylü, “Yükselişimizi sürdürerek bir üst lige çıkmak için yürümeye devam edeceğiz” dedi

Başaracağız

İki sene Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden ve şampiyonluklarla TFF 3. Lig’e yükselen Tire 1922 Spor Başkanı Mutlu Sarayköylü, Milliyet Ege Spor’un konuğu oldu.

Haberin Devamı

Sezona yapımı 2.5 yıl süren ve toplamda 70 milyon lira maliyet ile Tire’ye kazandırılan Tayfur Çiçek Stadyumu’nda oynadığı maçlarla başarı trendi yakalayarak giren Tire 1922 Spor, ortaya koyduğu performansla bir üst ligin en önemli adaylarından biri olmaya devam ediyor. Milliyet Ege Spor Servisi’nin konuğu olan Başkan Mutlu Sarayköylü, sezona tam da istedikleri gibi başladıklarını belirterek, “Ligin ilk devresini istediğimiz gibi bitirdik. Bu tempomuzu ikinci devrede de sürdürüp en iyisini ortaya koyacağız” dedi.

- Sizin için lig nasıl başladı?

Lige yeni transferler ve şampiyonluk parolasıyla başladık. İlk 3 haftada aldığımız 9 puan ile bize sürpriz gelmeyen sonuçlara imza attık. Ardından sahamızda sert bir Nazilli mücadelesi oynadık. 4. maçlar sonunda 2,5 puan ortalaması yakaladık. İyi bir başlangıç yaptık. Ardından kupa maçları. Tire 1922 her maçına kazanmak için çıkar. Ziraat Türkiye Kupası maçlarına da aynı düşünce ile çıktık. Turgutluspor’u kupa dışına ittik. Ama sonra bu yoğun tempo lige de yansıdı. Liderliğimizi uzun süre koruduk. Sonra özellikle kendi sahamızda bir düşüş yaşadık. Ama buna rağmen ilk sıralarda kalmaya devam ettik. Açıkçası lig bizim için güzel başladı diyebiliriz. İkinci yarıda daha az puan kaybı yaşayacağımızı düşünüyorum. Bir de hakemlerin daha dikkatli maç yönetmesini diliyorum.

Haberin Devamı

- Lig arasında eksik mevkilere transferler yapılacak mı?

Devre arasında transfer yapmak çok zor ve beceri isteyen bir iş. Çünkü kimse iyi oyuncusunu bırakmaz. Üst liglerden denediğiniz zaman hem maliyeti hem de lige adaptasyonu sorun olabilir. Bu yüzden ekonomik yapımıza da uyarak en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bursaspor alt yapısında oynamış ve sezona Karabükspor’da başlayan Berke Sağkan’ı kadromuza kattık. 20 yaşındaki sol bek, gelecekte adından söz ettirecek diye düşünüyoruz. Biz isim almak yerine ekibimizle çok titiz çalışıp eksikleri kapatmaya uğraşıyoruz. Transferlerimiz elbette olacak. Belki ligi bilen, bize çok katkı sağlayacağına inandığımız 2 oyuncuyu renklerimize katabiliriz. Ancak biz takımımıza da fazlasıyla güveniyoruz. Ama size her an bir transfer mesajı bile atabilirim. Bunlar yazılıp konuşulurken bir transferimiz bitebilir bile. Sessizce ve doğru hareket etmek istiyoruz.

Haberin Devamı

- Tire 1922 Spor’un hedefi nedir?

Öncelikli hedefimiz elbette grubu lider ve şampiyon tamamlamak. Bundan başka bir şey düşünmüyoruz. Önce ilk hedefimizi gerçekleştirip olmamız gereken bir üst lige çıkmalıyız. Bu hedefe ilerlerken kurduğumuz profesyonel yapımız kurumsal adımlar atıyor. Hem tesisleşme hem de Tire 1922’nin Türkiye’ye açılması için adımlar atıyoruz. Stadımızı bitirdik. Bundan sonraki hedefimiz tesisleşme ve alt yapı. Kalıcı başarı için gerekli adımları atmazsak şampiyon olmamızın anlamı yok. Çünkü biz düşmek için değil, seneye de lig yükseltmek ve alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularla yola devam etmek için şampiyon olmak istiyoruz.

Tayfur başkan’ın spora katkısı büyük

Tayfur Başkan 50 yıldır sahalarda yer alıyor. Kendisi kalecilik yapmış, futbol, voleybol oynamış. Hatta Göztepe’de basketbol bile oynamış lisanslı basketbolcu. Ayrıca hakemlik yapmış hakemlik belgesi var. Buradan baktığımızda Başkan Bey sporun her dalına önem veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek oldu. Her zaman da yanımızdaydı. Bundan sonra da olacağına inanıyorum. Onun desteği olmasa bu kadar iyi işler yapamazdık.

Haberin Devamı

‘Tİre’de çocuklar sporu sevsİn’

Basket, voleybol, güreş, satranç, tekvando gibi sporları belediye bünyesine aldık. Çocuklar kahveye gitmesin diye. Spor okulları yapıyoruz çok cüzi bir ücretle. Gelir amaçlı değil katkı olsun istiyoruz. Amaç Tire’de çocuklar sporu sevsin. 1500-2000 kişi spor okullarına geliyor. Tire şartlarında bana göre iyi rakam. Bizim altyapımızın tamamı İzmir’de. 200 tane lisanslı oyuncumuz var. Akademide ilk senemiz olmasına rağmen başarı elde ettik. Daha da iyi olacağımıza inanıyorum. Benim hedefim 3-4 senede 3 tane 4 tane çocuğu kazandırmak.

Stat tüm İzmİr’İn

Tire’ye, UEFA standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik stadın yanındaki 29 bin metrekarelik yeşil alanda antrenman sahası ve koşu parkurları yer alacak. Stat içinde sosyal tesisler ve misafir takımlar için konaklama tesisi de bulunacak. Tire Stadı, estetik görünümü kadar mükemmel akustiği ile de ev sahibi takımlar için önemli bir avantaj yaratacak. Tire Kulüp Başkanı Mutlu Sarayköylü, “Şehrimizde İzmirimizin güzide takımlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Stadımızın kapısı bütün kulüplerimize açıktır” dedi.

Haberin Devamı

Neden İzmİr Antalya gİbİ olmasın

Tire Belediyesi, stadın etrafına üstte ve altta, doğuda ve batıda 3 tane antrenman sahası yapacak. Orada Akademi Ligi oynanabilir. 3 tane daha idman sahası yaptığımızda ne olur? Tire Spor kenti olur. Tire’yi spor kenti yapmak istiyoruz. Devre arası Antalya’ya bir sürü takım gidiyor. İzmir’in neyi eksik? Aynı iklim ortalama burada da var. Onların en büyük artısı otel sayılarının çok fazla olması. Bizde 3 tane idman sahası yaptığımızda takımları ağırlamamak gibi bir nedenimiz kalmayacak. Neden İzmir, Antalya gibi olmasın? Bizim amacımız sadece takımın üst lige çıkması değil. Şehrinde üst lige çıkması. Statla beraber şehir zaten bir üst lige çıktı. Stada gerçekten çok emek harcadık. Stadın içine bir tane kamp yeri kurduk. 12 tane odamız var. Misafir takımları orada ağırlayabileceğiz. Amacımız stadı yaşayan stat yapmak. Yaşayan stat yaparsak restoranımız olacak. Bir düğün salonu düşünüyoruz.