Ege Başarı tesadüf değil

Başarı tesadüf değil

04.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Modeli’ni masaya yatıran akademisyenler, yeni belediye başkanının güçlü bir mali tabloyla göreve başlayacağı için şanslı olduğunu ifade etti, “Örnek alınacak bir mali politika” dedi

Başarı tesadüf değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmaları, “Yerel Yönetimde İzmir Modeli” sempozyumunda masaya yatırıldı. Yaşar Üniversitesi’nde bir araya gelen akademsiyenler, sempozyum kapsamında düzenlenen ‘Mali Disiplin, Stratejik Planlama’ oturumunda, büyükşehirin mali durumunu değerlendirdi. Sempozyumda konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Oğuz Esen ve Prof. Dr. Ayla Oğuş Binatlı, yeni belediye başkanının güçlü bir mali tabloyla görev başlayacağı için şanslı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

2004 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu’nun ağır borç yüküyle karşı karşıya kaldığını belirten Prof. Dr. Oğuz Esen, “Sürdürülemez bir mali yapı ve kentte büyük bir altyapı eksiği vardı. Kocaoğlu’nun uyguladığı reform programı ile mali disiplin sağlandı. Son dönemde kişi başı yatırım tutarı 950 lirayı buldu. Gerekli olan yatırımların yüzde 82’si tamamlandı. Kocaoğlu’nun mali politikasının yeni dönemde de sürdürülmesi, ekononomik dalgalanmalara rağmen yatırımların devam etmesini sağlayacaktır” dedi.

‘İnceleme konusu olur’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali disiplin açısından incelenmesi ve örnek alınması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Ayla Oğuş Binatlı ise, “Diğer büyükşehir belediyelerine göre personel giderlerine bütçe içerisinde ayrılan pay daha düşük ve kamu yönetimlerine de hemen hemen hiç borcu yok. Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla büyük yatırımlar yaptığı ortamda dış kaynak gelirlerinin de düşük olduğu görülüyor. Tüm bunlara rağmen etkin bir belediyecilik ve istikrarlı yatırım planlaması mevcut” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oturumu yöneten Prof. Dr. Oğuz Oyan da, İzmir Modeli’nin başarısının tesadüfi olmadığının görüldüğünü belirtti.