Ege Başarısıyla örnek oldu

Başarısıyla örnek oldu

27.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Başarısıyla örnek oldu

Serebral palsi hastası Şeyda Melis Türkkahraman, tam burslu olduğu Yaşar Üniversitesi’ni birincilikle bitirdi, yaptıkları ve başardıklarıyla yalnızca engelli bireylere değil, herkese örnek olmak istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Doğumu sırasında yaşadığı problem nedeniyle serebral palsi hastası olarak dünyaya gelen, bu sebeple elleri ve ayaklarını tam olarak kullanamayan Şeyda Melis Türkkahraman, büyük bir başarıya imza attı, tam burslu olduğu Yaşar Üniversitesi’ni birincilikle bitirdi. Bilgisayarda klavyeyi burnuyla, fareyi ise sol ayağıyla kullanan Türkkahraman, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden 4 üzerinden 3.99 not ortalamasıyla mezun oldu. Mezuniyet töreninde, sahneye kardeşi Nadide Selen ile çıkan Şeyda Melis Türkkahraman, diplomasını ve birincilik plaketini Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer’den aldı.

Başarısıyla örnek oldu

Alkışlar Şeyda Melis’e

Hayatı boyunca karşısına çıkan zorlukları çözmeye çalıştığını belirten Türkkahraman, “Hastalığımdan zerre etkilenmemiş olan aklımı, bilmek yolunda hiçbir engel tanımadan kullanma çabamın, bugün dahi, karşılığını fazlasıyla aldığımı görmek her zaman bana güç veriyor. İlk ve ortaöğretimimi tamamladıktan sonra da ellerimden ziyade zihnimi kullanarak icra edebileceğim meslekleri araştırırken yazılım mühendisliğini keşfettim ve bu yönde tercihte bulundum. Mühendisliğin sorun çözme temeline dayanmasının yanı sıra sayısal derslere olan ilgimi göz önünde bulundurduğumda mühendislik seçerek doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Diliyorum ki kendi yolumda ilerlerken yolculuğuma tanık olan herkese, mesafe kat etmek için her zaman ayaklara gerek olmadığını ve dahası ayakları varken durmayıp koşmaları gerektiğini göstermek adına örnek olabilmişimdir” dedi.

Haberin Devamı

Ailesine atfetti

Babası Sami Türkkahraman’ın Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Uzmanı, annesi Soner Türkkahraman’ın da Murat Reis İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olduğunu belirten Türkkahraman, “Üniversite birinciliğimi; eğitimim için doğup büyüdüğü memleketini bırakıp burada yaşamayı kabul edecek kadar fedakar olan babama, nefes almaya başladığım ilk andan itibaren benimle nefes alan, bana sabrı ve koşulsuz sevmeyi öğreten anneme, elim, ayağım ve en yakın arkadaşım olan kardeşlerim Nadide ve Feyza’ya atfediyorum. Yüksek lisansıma Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde devam edeceğim” diye konuştu.