Ege Basın seminerinde “medya ve etik” konusu ele alındı

Basın seminerinde “medya ve etik” konusu ele alındı

17.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), İzmir’de düzenlediği “50’nci Yerel Basın Semineri”nde “medya ve etik” konusu da görüşüldü.

Basın seminerinde “medya ve etik”  konusu ele alındı

RTÜK Bölge Müdürü Cengiz Karakaşoğlu’nun başkanlığındaki oturuma TGC Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Feyza Hepçilingirler konuşmacı olarak katıldı. Olcayto, gazeteciliğin ülkemizde hem çok iyi hem de çok kötü yapıldığını belirtti, “Susurluk gibi halktan gizlenen pek çok olay gazeteciler tarafından ortaya çıkarıldı. Öte yandan, teknolojinin gelişmesiyle birlikte sermaye medyaya el attı. Gazeteler promosyona girdi, şimdilerde kendileri promosyon oldu” diye konuştu. Holdingleşmenin editoryal bağımsızlığı ortadan kaldırdığını kaydeden Olcayto, bu durumun medya etiğine zarar verdiğini söyledi.

Zorunlu ders olsun
Cengiz Karakaşoğlu, medya okur-yazarlığının önemine değindi, bunun zorunlu ders olarak iletişim fakültesi mezunları tarafından okutulması gerektiğini dile getirdi.
Feyza Hepçilingirler de gazetelerde ve TV kanallarında pek çok imla hatası yapıldığını söyledi, dil kurallarına uyulmasını istedi.