Ege BAŞKAN EŞLERİNDEN CEZAEVİNE ZİYARET

BAŞKAN EŞLERİNDEN CEZAEVİNE ZİYARET

20.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkegül Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının eşleri, tutuklanan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin ve Sanat Merkezi Müdürü Nagehan Genç’e Bergama Cezaevi’nde ziyaret edip moral verdi.

BAŞKAN EŞLERİNDEN CEZAEVİNE ZİYARET

Yalnızca üç kişinin görüşmesine izin verildiği için cezaevine Türkegül Kocaoğlu ile birlikte Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un eşi Emine Oğuz ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün eşi Fatma Kürüm girebildi.

KONYA’DA AFFETTİLER İZMİR’DE HAPSETTİLER

İzmir’de 7’si belediye bürokratı, 17 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan ‘belediye operasyonu’na dayanak gösterilen ‘ihaleye fesat suçlamasının benzerinin AK?Partili Konya Karapınar Belediyesi’nde yaşandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ancak İçişleri Bakanlığı’nın ihale mevzuatına aykırı işleme ‘bilgi eksikliği ve tecrübe yetersizliği’ deyip soruş-turma izni dahi vermediği anlaşıldı.

Suç duyurusu yapıldı

İddiaya göre; iki yıl önce Engin Erdoğan, Durmuş Öner ve Yaşar Bozu, AK Partili Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayidoğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. AK partili belediye başkanının su arıtma tesisi bakım ve onarım işini ihale yapmadan “doğrudan temin” usulüyle Culligan Firması’na verildiği, bu işi yapabilecek başka firmalar olduğu halde ihalesiz tek bir firmayla anlaşılmasının kamu zararına sebep olduğu iddia edildi.

Bakanlık işlem istemedi

Bunun üzerine savcılık sözkonusu suç duyurusunu valiliğe, valilik de İçişleri Bakanlığı’na gönderdi. Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın 12.3.2010 tarihli imzasıyla ‘işleme konulmaması’ onayı verdiği yazıda şöyle denildi:
“...ihalenin 9 ayrı bölüm halinde yapılması ihale tekniği ve mevzuatına aykırı ise de bilgi eksikliği ve tecrübe yetersizliği nedeniyle böyle bir yola başvurulduğu anlaşıldığından, 4483 sayılı kanun hükümleri gereğince işlem yapılmasına gerek olmadığı belirtil-mektedir. Belediye Başkanı Mehmet Mugayidoğlu hakkında sözkonusu iddiaların işleme konulmamasını arz ederim.”

“Herkese eşit yargı olmalı”


Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve gönüllü 70 avukattan biri Murat Bakan, İzmir’deki operasyona dayanak gösterilenlere benzer olayların Konya’da yaşandığı halde farklı uygulama yapılmasını eleştirdi. Bakan şöyle konuştu:
“Biz bürokratlarımızın ihaleye fesat karıştırmadıklarını, çete kurmadıklarını düşünüyoruz. Ancak aynı duruma iki farklı uygulama dikkat çekici. Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay aynı olay Konya’da olunca ‘tecrübesizlik’, ‘bilgi eksikliği’ diye yorumlarken, İzmir’de operasyon yapılıyor? Amacımız yargıyı etkilemek değil; ancak hukuk İzmir’de farklı Konya’da farklı değil. Ulusal mevzuat Türkiye’nin her yerinde aynı.”