Ege Başkan İduğ’dan amatöre müjde

Başkan İduğ’dan amatöre müjde

21.01.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kulüpler Birliği’nin düzenlediği dayanışma toplantısında ilçedeki 50 amatör kulübün temsilcisi ile bir araya geldi.

Başkan İduğ’dan amatöre müjde

Amatörlere başta Yusuf Tırpancı Sahası ve Bornova Şehir Stadı’nda yapacakları düzenlemeler olmak üzere spor alanında yapacakları çalışmaları anlatan Başkan İduğ, aracılık yaptıkları Altay-Yeşilova birleşmesinin Bornova futbolu için çok önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yusuf Tırpancı yenileniyor

İzmir’de 270 amatör kulübün bulunduğunu hatırlatan Başkan İduğ, bu kulüplerin yaklaşık yüzde 20’sinin Bornova’da faaliyet gösterdiğine dikkat çekti, “Profesyonel liglerde temsil edilmemiz adına Altay Yeşilovaspor birlikteliği çok ciddi bir adımdı. Yarışan takımlara destek verip onları büyütmemiz gerekiyor” dedi. Yusuf Tırpancı Sahası’nda yaptıkları çalışmaları anlatan İduğ, “Tribünlerin tamamını kapatıyoruz. İki ay içerisinde tamamlayacağız. 4 ayrı takımın aynı anda kullanabileceği soyunma odaları ile birlikte toplantıların yapılabileceği bir salonun olduğu amatör evi projesi hazırlıyoruz. Hemen yanında bulunan 25 bin metrekarelik alana da üçüncü sahayı yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. İlçedeki spor tesislerini olabildiğince arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan İduğ, Yusuf Tırpancı Sahası gibi Bornova Şehir Stadı’nı da yenileyeceklerini belirtti, “Neredeyse hiç kullanılmayan iki tribünün yerine cimnastik ve basketbol salonu ile halı saha ve kadınların kullanacağı fitness alanı yapacağız. Ayrıca tribünlerin altında bulunan 14 ayrı bölümü iyileştirip o tribünü tamamen kapalı hale getireceğiz.