Ege Başkandan engelli derneğine ziyaret

Başkandan engelli derneğine ziyaret

24.12.2010 - 01:55 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’ni ziyaret etti, sorunları dinledi, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkandan engelli derneğine ziyaret

Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Kocaoğlu, kente ilişkin tüm planlamalarda engellilerin de mutlaka düşünüldüğünü söyledi, “Yeni otobüsler konusundaki tasarrufumuz da tamamen bu anlayış doğrultusunda şekillendi. Bundan sonraki dönemde de hiç yüksek tabanlı otobüs almayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Aşevi, 1.2 milyon kişiye yemek verdi
Gürçeşme’de faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Aşevi, 2010’da yaklaşık 1.2 milyon kişiye yemek dağıttı. Kurum aynı zamanda
269 bin kumanya ve cenaze sahiplerine yönelik 370 bin pide dağıtımı da yaptı. Aşevi Müdürlüğü’nün, 2009 yılından bu yana
peynir, lor, yoğurt ve süt ihtiyaçlarını Kiraz’daki İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden karşıladığı hatırlatıldı. 2011’de, Kiraz’daki kooperatife ek olarak ÖdemişBademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden de alımların gerçekleştireceği bildirildi.

Ege Koop’dan Dünyaevi AVM
Ege Koop’un Torbalı’da inşaa ettiği Türkiye’nin ilk evlilik merkezi “Dünya Evi” Şubatta açılıyor.
İzmir’in alışveriş kültürüne yeni bir soluk getirecek, bölgenin gelişimine büyük katkı sağlayacak olan 62 işyerinden oluşan Ege-Koop Alışveriş Eğlence Kültür ve Sanat Merkezi’nin yeni konsepti ile ilgili Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ile birlikte Ege- Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan basın toplantısı düzenledi.
Aslan, “Mehmet Gülaylar’ın başkanlığında özel bir ekip, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek bu projeyle ilgili detay çalışmalarını tamamladı. ‘Dünya Evi’ adını verdiğimiz bu çok özel proje ile mutlu bir yuvanın özlemini duyan herkes, gelinlikten mobilyaya, beyaz eşyadan nikah şekerine, ayakkabıdan balayı tatili seçeneklerinin kendilerine sunulacağı acentelere kadar A’dan Z’ye birçok iş kolunu bir arada, alternatifleriyle görme imkanı bulacak” dedi.

Yeni konsepte 2 milyon liralık yatırım
Ege-Koop AVM’nin, Türkiye’nin ihracat noktası da olacağını vurgulayan Aslan, “Resmi verilere göre Türkiye’de gelinlik üretiminin yüzde 75’i İzmir’de yapılıyor. Şu an sadece İzmir’in ihracatı 30 milyon doları buluyor. İşte biz, hem perakendede halkımıza en ucuz ve en kaliteli ürünleri sunarken hem de konumu itibariyle karayolu ve hava yolunun bağlantı merkezinde bulunan alışveriş merkezimizle bölgeye ihracat merkezi de kazandırmış olacağız” dedi.
“Dünya evi” konseptinin 2 milyon liralık bir yatırımı kapsadığını da belirten Aslan “Yatırımcılarımızla birlikte çizdiğimiz işletme maliyeti ve sermaye dahil 2 milyon liralık bu yeni tablo ve esnafın kendi içindeki örgütlenme modeli; herkese umut olacaktır, moral olacaktır” dedi.
Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, “Ege-Koop AVM, havalimanına yakınlığı, Gaziemir ve Karabağlar’daki mobilya sektörünün geçiş noktasında bulunması, bu alanda kurulması hedeflenen fuar ve serbest bölgenin yakınında olması ile önem kazanıyor” dedi. n İZMİR Milliyet