Ege Başkanlık ateşten gömlek

Başkanlık ateşten gömlek

20.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerin ardından üç hafta geçti. Yeni yöneticiler, çok önemli sorunlarla karşılaştı. Bunlar şöyle sıralandı: İşsizlik, kadro şişkinliği, borçlar ve çarpık yapılaşma. İşte çiçeği burnunda başkanların görüşleri:

Başkanlık ateşten gömlek

Öncelik eğitim ve sağlık
Özlem Çerçioğlu (Aydın):
Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da bir numaralı sorun işsizlik. İkinci sıkıntı ise sağlık problemleri. Sosyal güvencesi olmayanlarla yeşil kart alamayanlar, en mağdur kesim. Üçüncüsü de gençlerin dersaneye gidemeyişi. Genel olarak her
belediyede olan sıkıntılar bizde de var. 



Kadro şişkinliği yaşıyoruz

Ali Erdoğan (Uşak):
Uşak’ın birinci sorunu işsizlik. Çok sayıda başvuru var. Şu anda bin 500’ü geçti. Bu konuyla ilgili proje hazırladık. Meslek edindirme kursuları açıp, insanlara yeni meslekler kazandırmayı hedefliyoruz. Bütçe yetersizliği, kadro şişkinliği ve hizmet binası dağınıklığı diğer sorunlarımız.




Derdimiz imar sorunları
Sıtkı Kürüm (Karabağlar):
En önemli sorunumuz işsizlik ve parasızlık. Bir de çarpık yapılaşmadan kaynaklanan imar sıkıntısı var. Bölünmeden dolayı bize geçen personeli tanımaya ve ona göre yerleştirmeye çalışıyoruz. Zaten böyle sorunlarla karşılaşacağımızı göreve gelmeden önce tahmin ediyorduk.




Borcumuzu bile bilmiyoruz
Ercan Tatı (Buca):
Karşılaştığımız en önemli sorun işsizlik. Bununla ilgili müracaat yapanların sayısı 10 bini geçti. İmar yönünden de sıkıntılar var. Yıkım kararalarına itirazlar söz konusu. “Pazaryeri yap” diyenler var. Bir de ne kadar borcumuz bulunuyor, belli değil. Bakanlıktan müfettiş istedik. 




İstihdamı artıracağız
Tunç Soyer (Seferihisar):
En büyük üç sorunum zaman, para ve işsizlik. Göreve geldiğimizden bu yana yoğun tebrik ve teşekkür ziyaretlerinden belediyeye zaman yaratmakta zorlanıyorum. İlk önce
kentte isdihdam yaratacak projeler üreteceğiz. Fakat herkes, her şeyi hemen istiyor. Yani zaman sorunu var.