Ege Basmane projesinde anlaşma sağlandı

Basmane projesinde anlaşma sağlandı

05.05.2017 - 05:13 | Son Güncellenme:

Folkart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında belediye hizmet binası konusunda ortak noktaya varıldı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, “Proje, İzmir’in simgesi olacak” dedi

Basmane projesinde anlaşma sağlandı

Folkart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında, Basmane’de yapılacak projede ‘belediye hizmet binasının’ ayrı konumlanmasıyla ilgili mutabakat sağlandı, projenin revizyon çalışması sürüyor. Basmane’de yaşama geçirilecek olan projenin İzmir’in simgesi olacağını belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projede mimari revizyona gidildiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla mutabakat sağlandığını söyledi. Basmane Çukuru olarak bilinen alanda, güvenlik amaçlı zemin iyileştirme ve yan duvarların güçlendirilmesini içeren İKSA sistemiyle birlikte, inşaat çalışmaları hızlandı; yeni projenin dünyada ilk 20 yapı projesi arasına girecek bir eser olması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Mesut Sancak, Avrupa’nın en iyi belediye hizmet binasının yer alması hedeflenen, yeşil özellikli prestij projesinde, ofisler, konutlar, ‘marka-değer odaklı’ bir çarşı eğlence, kültür-sanat noktalarının bulunduğunu söyledi.

Cazibe merkezi

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu, Basmane çukurunda incelemelerde bulundu.

Sancak, İzmir’in yeni cazibe merkezi olacak projeyle ilgili hiçbir engel kalmadığını vurguladı. Ortaya, belediye açısından 160 milyon dolarlık bir değer tablosu çıktığını belirten Sancak şöyle devam etti:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapacağımız brüt 40 bin metrekare hizmet binasının normal değeri piyasa koşullarında 160 milyon dolardır. Bu durumda Folkart, proje bütününde TMSF’ye ödeyeceği 80 milyon dolar ile birlikte, kamu yararına 240 milyon dolarlık, çok önemli bir artı değer yaratmaktadır.”