Ege Bayındır sokakları mis gibi kokuyor

Bayındır sokakları mis gibi kokuyor

04.05.2018 - 01:53 | Son Güncellenme:

Çiçeğin başkenti Bayındır’da festival tüm rengiyle sürüyor. Başkan Ufuk Sesli, herkesi canlı heykel, müzik ve dans gösterileriyle farklı bir havaya bürünen ilçeye davet etti

Bayındır sokakları mis gibi kokuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başaran ‘Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’, renkli görüntülerle başladı. Sözleşmeli çiçek alımlarıyla ilçe ekonomisine ve üreticiye güç veren Bayındır Çiçek Kooperatifi’nden bugüne kadar 50 milyon liranın üzerinde alım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21’inci kez düzenlenen festivale de desteğini sürdürdü. Hatay’ın ‘Onur Konuğu İl’, Tekirdağ Süleymanpaşa’nın ise ‘Onur Konuğu İlçe’ olarak katıldığı Çiçek Festivali, geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı.

Haberin Devamı

Yerelde kalkınma

Vatandaşın ekmeğini büyütmek, yaşam standardını artırmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 yılında Bayındır Çiçek Kooperatifi ile başladıkları yolculuğun bugün İzmir’in, Türkiye’nin ve dünyanın kabul ettiği tarımsal kalkınma modeline dönüştüğünü belirtti, “Bir yola çıktık. Bir belediye başkanı sadece ve sadece belediyenin kanunen verilmiş görevleriyle sınırlı kalmamalıdır. Vizyonu ve misyonu o kenti kalkındırmaya yönelik olmalıdır. Bizim ‘yerelde kalkınma’ dediğimiz, bilim insanlarının ‘İzmir Modeli’ diye taçlandırdığı bir modelle Türkiye’ye ve dünyaya örnek olduk” dedi. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de, “Çiçek üreticilerimizin bayramı, Bayındır’ın bayramı. Sizlerle birlikte 21 yıldır mücadele veriyoruz. Göreve geldiğim ilk günden beri tek düşüncem üreticilerimizin lokmasını büyütmek oldu” diye konuştu. Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan Çiçek Festivali kapsamında bugün Gripin yarın ise Göksel sahne alacak. Festival 6 Mayıs’ta sona erecek.