Ege ‘Bayrağımız inmeyecek’

‘Bayrağımız inmeyecek’

24.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Yaklaşık 2 bin öğrenci, en mutlu günlerinde Atatürk silüeti ve Türk bayrağı oluşturdu, hep bir ağızdan “Bu bayrak inmeyecek” diye haykırdı.

‘Bayrağımız inmeyecek’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir’de düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama programı İl Mili Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Meydanda devam eden kutlamalarda öğrenciler, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çiçek verdi. Soyer’in tören alanına bisikletle gelmesi dikkat çekti. İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, “Gözümüzün bebeği sevgili çocuklar, sizler bu ülkenin yarını, umudu en güzel rüyası, en büyük zenginliğisiniz. Aklınıza, fikrinize, yüreğinize güveniyoruz. Bu toprakların dünyaya ilham veren maddi ve manevi hazinesine sahip çıkacak, nesiller ötesine taşıyacak olan sizlersiniz” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk silüeti oluşturuldu

Törene ilkokul ve ortaokullardan iki bine yakın öğrencinin gösterileri renk kattı. ‘Türkiyem’ adlı son gösteride 1928 öğrenci, Atatürk silüeti ve Türk bayrağı oluşturdu. Öğrenciler, “Bu bayrak inmeyecek”mesajını verdi.

‘Bayrağımız inmeyecek’

Bisikletle alana geldi

İzmir’de çocuklar, kutlamanın yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda renkli gösteriler sundu. “Türkiye’m” adlı son gösteride görev alan yaklaşık 2 bin öğrenci Atatürk silüeti ve Türk bayrağı oluşturdu, “Bu bayrak inmez” dedi. Aracını belediyeye bırakan Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, tören alanına bisikletiyle geldi.