Ege Bayraklı Belediyesi 12 daire satacak

Bayraklı Belediyesi 12 daire satacak

21.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Osmangazi Mahallesi’ndeki bir arsasını kat karşılığı müteahhide verip 12 daire elde eden Bayraklı Belediyesi, oturma raporunun alınmasının ardından dairelerin satışına başlayacak.

Bayraklı Belediyesi 12 daire satacak

Başkan Hasan Karabağ, iki çeşit dairenin bulunduğu 574/14 sokak 5 numaradaki daireleri gezerek incelemelerde bulundu. Daireler ve kullanılan malzemeler hakkında yetkiliden bilgi alan Başkan Karabağ, daireleri çok güzel buldu. Dairelerin özelliklerine göre 270 bin TL ile 330 bin TL arasında düzenlenecek ihale ile satışa sunulacağını söyleyen Başkan Karabağ, “Buradan Belediyemize 3 Milyon TL’nin üzerinde bir kaynak aktarımı sağlamış olacağız. Bunun gibi birçok yerde devam eden inşaatlar var. Bu kaynakları yatırımlarda kullanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
Yine Osmangazi Mahallesi’nde yapımı süren bir inşaattan 19 daire daha kaynak olarak satılacağını anlatan Karabağ, “Olanakları fırsata çeviriyoruz. Elde edilen kaynaklarla yeni hizmet ve yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. Daireler ile ilgili ihaleyi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü yapacak.

Haberin Devamı

Mavişehir’e köprü ağı

Büyükşehir Belediyesi, Dudayev Bulvarı ile Mavişehir TOKİ konutları bölgesine yeni imar ve bağlantı yolları ile karayolu köprüleri için ihale yaptı. 10 firmanın teklif verdiği ihale kapsamında, Çiğli İstasyonaltı Mahallesi ile Karşıyaka Mavişehir Mahallesi arasında bulunan yeni yerleşim bölgesinde yeni imar ve bağlantı yolları ile bu bölgeden geçen Maltepe Deresi’nin üstüne 3 noktada karayolu köprüsü yapılacak. Bu bölgede oturan vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırmak için oluşturulan projeye göre 6525, 8291, 8291/1, 8293,8294 ve 8294/1 sokaklarda yeni yollar açılacak ve düzenlenecek. 6522 ve 6523 Sokak ile 6524 Sokak’ta ise yol ve kaldırım yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek.