Ege Bayraklı binası için büyük yarış

Bayraklı binası için büyük yarış

01.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediye Binası ihalesinde 13 firma mücadele etti. 540 günde tamamlanması planlanan modern yapı için 20 milyon liradan başlayan kırımlarda en düşük teklif 13. 8 milyon lira oldu...

Bayraklı binası için büyük yarış

Bayraklı Belediyesi’nin yeni hizmet binası inşaat ihalesi kıyasıya rekabete sahne oldu. Yaklaşık maliyeti 20 milyon 330 bin 354 TL olan ihalede 13 firma yarıştı. En düşük teklif 13 milyon 843 bin TL ile DLY Yapı-Leeb İnşaat iş ortaklığından geldi. İhale komisyonu teklifleri inceledikten sonra karar verecek.
Bayraklı sahilinde Altınyol ile Anadolu Caddesi arasında kalan eski Nikah Salonu’nun bulunduğu bölgeye dört katı yeraltında sekiz katı yerüstünde ve 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak belediye hizmet binası ihalesi Bayraklı Belelediyesi Osmangazi Hizmet binası toplantı salonunda yapıldı. İller Bankası’nın 13 milyon TL kredi vereceği ihaleye dosya alan 18 firmadan 13’ü teklif verdi.
2 firma elendi
İhale Komisyonu Başkanı Ferdi Hakan Özdağ, 13 ihale dosyasını açtıktan sonra belgeler kontrol edildi. Maliyeti 20 milyon 330 bin 354 TL olan inşaata 11 firma teklif verdi. En düşük teklif DLY Yapı-Leeb İnşaat iş ortaklığından 13 milyon 843 bin TL’yle geldi. Maliyetin yüzde 31’i oranında kırım yapan firma rakiplerine göre avantajlı duruma geçti. Ancak, ihale değerlendirmesinde düşük fiyat sorgulamasını aşması gerekecek. En yüksek teklifi ise 17 milyon 200 bin TL’lik teklifle İZKA İnşaat verdi.

Haberin Devamı

540 günde bitirilecek

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ihale şartnamesinde 540 gün olan yapım süresinin hakedişlere göre kısalabileceğini söyledi. Hizmet binasının ilçenin ulaşım açısından en uygun yerinde olduğunu belirten Karabağ, “Metro, vapur ve otobüsle gelinebilecek. Vatandaşın verdiği dilekçeye en kısa sürede yanıt verilebilecek. Çünkü, tüm birimleri buraya toplayacağız. 150 araçlık otoparkımız olacak” diye konuştu.