Ege Bayram sevinci her yeri sardı

Bayram sevinci her yeri sardı

23.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

23 Nisan, dünya çocuklarını İzmir’de buluşturdu, kutlamalar günler öncesinden başladı. Ata’nın hediyesi bayramın coşkusu ve neşesi bugün daha da artacak...

Bayram sevinci her yeri sardı

Anaokullu miniklerden sevimli gösteri
İZMİR Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, 23 Nisan gösterisi hazırladı. Sevimli öğrenciler, rengarenk kostümlerle sahneye çıktı, dünya danslarından örnekler sundu. Anne ve babalarıyla öğretmenleri onları gururla izledi. Bayramın coşkusunu bir gün önceden yaşayan ve yaşatan çocuklar uzun süre alkışlandı.

Haberin Devamı

Sarnıç Meydanı’nda festival eğlencesi
12’NCİ Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, tüm hızıyla sürüyor. Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Litvanya, Yunanistan, Macaristan, Romanya ve Türkiye çocukları, gösterilerini Sarnıç Meydanı’nda sergiledi. Sahnede adeta renk cümbüşü yaşandı. Vatandaşlar, hepsi birbirinden sevimli küçükleri bol bol alkışladı. Konuk ülke grup başkanları, barış ve sevgi mesajları verdi.

Deniz kenarında kutlama
İZMİR Güzelyalı’daki; Özel Fatih, Mehmet Akif Ersoy ve Güzelyalı ilköğretim okulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, ortak şenlikle kutladı. Etkinliklere; bu okulların misafiri olan Moldovalı, İspanyalı ve Libyalı öğrenciler de katıldı. Kutlamalar, İzmir Vali Konağı’ndan, Özel Fatih Koleji Bandosu eşliğindeki yürüyüşle başladı. Esnafın ve vatandaşların alkışları arasında yürüyen çocuklar, gösterilerini sergiledi.

Haberin Devamı

Ata’nın izinden ayrılmama sözü
ATATÜRK’ÜN çocuklara armağanı 23 Nisan, TAKEV İlköğretim Okulu’nu bu yıl da çiçek bahçesine dönüştürdü. Yaklaşık bin 500 öğrenci, konuklara muhteşem bir görsel şölen sundu. Özellikle birinci ve ikinci sınıfların dans gösterisi, duygu dolu anlar yaşattı. Minikler, bir kez daha, Büyük Önder’in izinden ayrılmayacaklarına dair ant içti.

Körfez turu attılar Hadise’yle coştular
TRT’NİN Uluslararası Çocuk Şenliği için İzmir’e gelen konuk çocuklar, vapurla Körfez turu yaptı. Onlara, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da eşlik etti. İzmir’in eşsiz manzarasını bir kez de denizden görme fırsatı yakalayan küçükler, Kocaoğlu’yla, rehberler eşliğinde sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye’yi Eurovizyon’da temsil edecek Hadise’nin
“Düm Tek Tek” şarkısıyla dans eden çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Buca’da şenliğin adresi Gölet...
BUCA Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen çocuk şenliği, Gölet’te yapılacak. 14.00’te başlayacak etkinlikte; halk oyunları ekipleri, illüzyonistler ve palyaçolar sahne alacak. Küçüklere keyif dolu saatler yaşatılacak. Belediyenin tiyatro topluluğu da “Dans Tiyatrosu” isimli müzikal oyunu sergileyecek. Başkan Ercan Tatı, tüm Bucalıları beklediklerini söyledi.