Ege Baz istasyonuna İzmir direnişi

Baz istasyonuna İzmir direnişi

02.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Toplumsal olaylardaki duyarlılığıyla öncü olan İzmir’in, cep telefonu baz istasyonlarına karşı direnişte de Türkiye rekortmeni olduğu, en fazla davanın bu kentte açıldığı ortaya çıktı

Baz istasyonuna İzmir direnişi

Sağlığa zararı olup olmadığı konusunda farklı bilimadamlarının farklı görüş savunduğu ve bilim dünyasının da üzerinde fikirbirliği oluşturamadığı mobil iletişim baz istasyonları konusunda da İzmir, farkını ortaya koydu. Cep telefonu operatörlerinin baz istasyonu konusunda en fazla direnişle karşılaştıkları kentin İzmir olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Diğerleri de aynı durumda
Türkcell Güney Türkiye Şebeke Operasyon Bölüm Başkanı Bahadır Üçer, baz istasyonlarına karşı İzmir’deki özel durumun üç operatör için de benzer olduğunu belirterek, “Örneğin İzmir’de bize karşı açılmış 498 dava var. Ancak aynı yerde bir operatör için açılan davada başka, diğerinde başka karar çıkabiliyor” diye konuştu.

Baz istasyonlarının hayat kurtardığını Van depreminde gördüklerini hatırlatan Üçer, “İstasyonları kent içine kurulmak zorunda. Bu durum batıda da aynı. İstasyonlar apartman çatılarına, parklara caddelere serpiştirilmiş durumda“ dedi.

Türkiye dört kat güvenli

Baz istasyonunun diğer elektronik aletlerden farkı olmadığını, hatta buzdolabı, televizyon, elektrikli fırın gibi pek çoğundan daha az elektromanyetik dalga etkisi olduğunu belirten Üçer, Türkiye’de Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği limit değerlerden dört kat daha düşük sınırın geçerli olduğunu hatırlattı.