Ege Belediye, ehliyetsiz şoförleri işten atıyor

Belediye, ehliyetsiz şoförleri işten atıyor

10.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İki kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada, otobüs şoförünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıkmıştı. Büyükşehir, benzer durumdaki 17 personelin işine son verdi

Belediye, ehliyetsiz  şoförleri işten atıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin, ehliyetlerine polis tarafından el konulduğu halde çalıştığı belirlenen 17 şoförü işten çıkarma işlemini başlattığı öğrenildi. 16 Haziran’da Mehmet Kaya ve kızı Rahime Korkmaz’a çarparak ölümlerine neden olan otobüs şoförünün ehliyetine daha önce İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından el konulduğunun anlaşılması üzerine başlatılan araştırmada; ESHOT, İZULAŞ VE İZELMAN’da toplam 17 şoförün ehliyetsiz olduğu belirlendi. Bu kişilerin, ‘ehliyetsiz otobüs kullandıkları gerekçesiyle’ işten çıkarıldıklarını bildirildi.
Uçar: Çalışma süreleri uzun
İZELMAN bünyesindeki şoförlerin örgütlendiği Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Uçar, işe başlamadan önce her sabah şoförlerin ehliyetlerinin kontrol edildiğini, ehliyetsiz olduğu halde belediye otobüsü kullanan hiçbir şoförü tasvip etmediklerini vurguladı. Yıllardır belediyede binlerce şoförün çalıştığını anlatan Uçar, şoförleri bu noktaya, çalışma koşullarının getirdiğini savundu. Personel yetersizliği nedeniyle şoförlerin uzun süreli ve parçalı çalıştığını söyleyen Uçar, “Arkadaşların çalışma süreleri uzun. Günde 12-13 saat çalışıyorlar. Bu insanların artık sosyal hayatı kalmıyor. Psikolojileri bozuluyor” diye konuştu.

Yolcu ehliyet soruyor
Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Uçar, ehliyetsiz ya da alkollü olduğu halde belediye otobüsü kullandığı tespit edilen şoförlerin ortaya çıkmasından sonra yolcuların sık sık şoförlere ehliyet sorduğunu söyledi. Bunun da şoförler üzerinde baskı oluşturduğunu kaydeden Uçar, “Trafikte çalışmak kolay değil. Altyapı sorunları da trafik sıkışıklığı malum. Şoför ve yolcular arasındaki ilişkiler bozuluyor” diye konuştu.