Ege Ben terörist değilim

Ben terörist değilim

07.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

78 kişinin yargılandığı davanın Muğla Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılan ilk duruşmasında Bodrum eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, suçlamaları reddetti; yapılanlara tepkisini bu sözlerle dile getirdi

Ben terörist değilim

Haklarında 6 ile 80 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle dava açılan ve aralarında Bodrum eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da yer aldığı 9 tutuklu, 69 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşması, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nun yetersiz kalacağı düşüncesiyle, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

1500 Bodrumlu geldi
Sabah erken saatlerde, Kocadon’a destek tişörtleri ve şapkaları giyen yaklaşık 1500 Bodrumlu, 200 araçlık konvoyla duruşmanın yapılacağı salona geldi. Saat 09.10’da duruşmanın yapılacağı salona iki ayrı araçla getirilen tutuklular arka kapısından içeri alındı. Kocadon jandarmalar arasında yakınlarına zafer işareti yaparak alkışlar ve “Bodrum başkanına sahip çıkıyor’, ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla salona girdi. Duruşmayı Kocadon’un yakınlarının yanı sıra çok sayıda belediye başkanı ve milletvekili izledi.

Duruşmaya devam
Hakkında çeşitli yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet iddiaları bulunan Mehmet Kocadon, ifadesinde aylık gelirinin 15 bin lira, mal varlıklarının toplam değerinin 200 milyon dolar civarında olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Ben Ortakent-Yahşi ve Bodrum belediyelerinde yaklaşık 12 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bugüne kadar milyon dolarlık ihalelere ve imar planlarına imza attım. Hizmet için çalışırken, bu suçlamalarla yargı önüne çıkmanın şokunu yaşıyorum. Bu suçları işlememe hem yapım hem de aile terbiyem kesinlikle müsaade etmez. Bugüne kadar yanlışlarım olsaydı Bodrum halkı beni üç kez başkan seçmezdi. Ben terörist değilim. Ellerim kelepçeli halde Bodrum Meydanı’ndan götürülmek, beni incitti.” Duruşmaya bugün de devam edilecek­­.

Haberin Devamı

Mehmet Kocadon, “Yanlışım olsaydı, Bodrum halkı beni üç kez başkan seçmezdi” sözleriyle kendini savunurken, eşi Hülya Kocadon da duruşmada eşini yalnız bırakmadı.