Ege Beni görevden niçin aldınız?

Beni görevden niçin aldınız?

05.04.2017 - 03:45 | Son Güncellenme:

2 rektör yardımcısı, 9 dekan ve 14 müdürü görevden alarak üniversiteyi sarsan Rektör Dedeoğlu’nun, bu soruya ne cevap vereceği merak ediliyor

Beni görevden niçin aldınız

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, YÖK tarafından geçen şubat ayında görevinden alındı. Hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle görevinden alındığı belirtilen Hoşcoşkun’un yerine, 22 Eylül 2015- 24 Kasım 2015 tarihleri arasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapan YÖK üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atandı.

Haberin Devamı

Gerekçeleri sordular

Koltuğa oturduktan kısa süre sonra, eski Rektör Hoşcoşkun’un yardımcıları Prof. Dr. Handan Ak ve Prof. Dr. Hasan Kalyoncu’yu görevden alan Prof. Dr. Dedeoğlu, görevden almalara devam etti. Dedeoğlu, şu ana kadar toplamda, 2 rektör yardımcısı, 9 dekan, 3 enstitü müdürü, 3 yüksekokul müdürü ve 8 merkez müdürünü görevden aldı. Değişikliklerin ardından, göreve getirilenlerin bir çoğunun eski Rektör Candeğer Yılmaz döneminde çeşitli görevlerde bulunduğu belirtildi. Kendilerine herhangi bir gerekçe gösterilmediğini öne süren bazı dekanların, rektörlük tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle görevden alınma gerekçelerini sorduğu öğrenildi.

‘Kanun var, yargı var, esneklik yok’

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu, “FETÖ ile mücadele konusunda devletin kuralları ve kurumlarının ilkeleri esastır. Kanun var, yargı var. Burada esneklik alanı yok” dedi. Dedeoğlu, “hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından” 28 Şubat’ta açığa alınan Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un yerine rektörlüğe vekaleten atandığını hatırlattı, “Bu, hem hakkında soruşturma olanlar hem de soruşturma yapanlar açısından bir şaibenin önüne geçmek adına önemliydi” dedi.