Ege Bergama’da eziyet teleferikle bitti

Bergama’da eziyet teleferikle bitti

25.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bergama’daki Pergamon antik kentinin 330 metre yükseklikte bulunan Akropolü’ne (kentin yukarı bölümü), yıllardır daracık asfalt bir yoldan gidilmesiyle başgösteren sıkıntılar sona erdi.

Bergama’da eziyet teleferikle bitti

Bu tehlikeli ve konforsuz karayolu ulaşımına çözüm olabilmek, tarihi yapının zarar görmesine son verebilmek için İzmir 2 nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Bergama Belediye Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı harakete geçti ve ulaşımın teleferik ile sağlanması kararlaştırıldı. 2010 Ekim ayında teleferik tesislerinin hizmete açılması, Akropol’e ilgiyi artırdı. Akropolis Teleferik A.Ş. Tesis Müdürü Serdal Sarı, yerli ve yabancı turistlerin Bergama manzarasını izleyerek tarihi kalıntılara ulaştığını söyledi. Akropole gezmeye gelen turistlerin yüzde 80’nin teleferikle seyahat etmeyi tercih ettiğini belirten Sarı, 2010 Ekim ayından bu yana 220 bin turist taşıdıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Deprem mağdurlarına kadınlar moral verdi

Van’da 23 Ekim’de meydana gelen depremden sonra Foça’da su sporları merkezine yerleştirilen ailelerin kadınları misafir ağırladı. Foça’dan çeşitli meslek gruplarından kadınlar hemcinsleriyle biraraya gelerek bol bol sohbet etti. Depremzedelerin kaldığı tesiste buluşan ve kısa sürede çekingenlikleri üzerlerinden atarak kaynaşan kadınlar, ev yapımı sarma, pasta, börek ve esnaf destekli yiyeceklerle sohbeti koyulaştırdı.

Meryem Ana’da restorasyon

Kula’da Osmanlı döneminden kalma Meryem Ana Kilisesi’nin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çalışmalardan sonra tarihi kilise Kültür Merkezi olarak hizmet verecek. Restaratör Sara Özçelik, 1831 tarihli kilisenin Osmanlı döneminde Kula’da yaşayan Rum cemaati tarafından kullanıldığını hatırlattı. Bir yıl önce başlayan restorasyon çalışmalarında sona yaklaştıklarını kaydeden Özçelik, “Restorasyon sırasında yapılan teknik çalışmalar sonucu mimari projede yeralmayan duvar resimlerine, tonozda kalem işlerine rastlanmıştır. Mimari projeye adaptasyon sağlanan kalem işi projesinin uygulanmasına başlandı” dedi. n Hikmet SEPET DHA

Haberin Devamı

Gaziemir’deki 26 park elden geçti

Gaziemir Belediyesi 26 park yeniledi, 5 yeni park yaptı. İlçedeki 16 mahallede 119 parkları olduğunu söyleyen Başkan Şenol, “Çocukların güvenle oynayacağı, vatandaşlarımızın keyif içinde dinlenebileceği yaşam bu alanlarının korunmasında halktan yardım bekliyoruz” dedi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son bir ayda 10 mahalledeki 26 parkı değiştirdi. Vatandaşı spora teşvik etmek için, oyun gruplarının bulunduğu parklara spor ve kondisyon aletleri de monte edildi.