Ege Beş başkana güvenoyu

Beş başkana güvenoyu

03.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Beş başkana güvenoyu

Aydın'da 2014 yılındaki seçimde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 9 ilçede seçimi kazanan CHP, bu seçimde 8 ilçeye düştü. Ancak Millet İttifakı, 10 ilçede seçimi kazandı. 2014’te 4’er ilçede başkanlığı kazanan AK Parti ve MHP’nin bu seçimde oluşturdukları Cumhur İttifakı ise 7 belediye kazanabildi. Aydın’ın tek kadın belediye başkanı, 3. seçimini kazanan Özlem Çerçioğlu oldu. 17 ilçesinden 8’ini CHP, 5’ini AK Parti, 2’sini MHP ve 2’sini İYİ Partili başkanlar kazandı.

Haberin Devamı

Özakcan üçüncü

Çine’de mevcut başkan Eczacı CHP’li Enver Salih Dinçer 3. kez, Didim’de mevcut başkan turizmci CHP’li Ahmet Deniz Atabay 2. kez, Sultanhisar’da mevcut başkan özel sektörde yönetici CHP’li Osman Yıldırımkaya 2. kez, Kuyucak’ta mevcut başkan çiftçi AK Partili Metin Ertürk 2. kez, Buharkent’te mevcut başkan SGK Müfettişi AK Partili Mehmet Erol 2. kez seçimi kazandı. CHP’den istifa ederek DP’ye geçen Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan 3. olabildi.

Sekiz yerde değişim

Germencik Belediyesi, MHP’den CHP adayı Fuat Öndeş’e geçti. AK Partili başkanın yönettiği Yenipazar Belediyesi de CHP’ye geçti. Burada, CHP’li Mehmet Yüsran Erden, seçimi önde tamamladı. Karpuzlu, CHP’den MHP’li Hilmi Dönmez’e geçti. CHP’li başkanın yönettiği Karacasu’da ise MHP’li Zeki İnat seçimi önde tamamladı. CHP’li başkanın yönettiği Bozdoğan’da ise AK Partili Ufuk Altıntaş seçimi kazandı. MHP’li başkanın yönettiği Nazilli Belediyesi’ni ise İYİ Parti’den Kürşat Engin Özcan kazandı.