21.01.2020 - 00:01 | Son Güncellenme:
Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, çocuğun iyi bir yemek yeme alışkanlığı kazanmasının önemini vurguladı. 0-2 yaşın, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının oturtulması ve yaşama sağlıklı bir başlangıç yapma adına özel bir önem taşıdığını belirten Uzel, “Bu aralıktaki erken dönemde en önemli besin kuşkusuz anne sütüdür. 2 yaşından sonra sağlıklı atıştırmalıklar önerilerek farklı yiyecek alternatifleri oluşturulabilir. Küp şeklinde doğranmış peynir, patates gibi gıdalar verilebilir. B vitamini kaynağı olarak tahıl ürünleri tercih edilebilir” dedi.