Ege Beyrut seferlerini özel sektör başlatacak

Beyrut seferlerini özel sektör başlatacak

18.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İZSİAD’ın öncülüğünü yaptığı ‘Avro Akdeniz Projesi’ kapsamında ilişkiler güçlenirken, feribot seferlerini Türk özel sektörünün başlatması bekleniyor

Beyrut seferlerini özel sektör başlatacak

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran kıyı Akdeniz şehirleri arasında başlattıkları “Avro Akdeniz Projesi” kapsamında Beyrut’ta yaptıkları iş ve inceleme gezisinin amacına ulaştığını söyledi. Atina ve Marsilya ziyaretleriyle başlayan proje çerçevesinde Barselona ve İskenderiye’ye de giderek temaslarda bulunacaklarını kaydeden Baran, projenin amacının Akdeniz liman kentleri arasında ortak projeler hayata geçirmek olduğunu vurguladı.

Kapsam genişleyecek
Geziyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İZSİAD Başkanı, Beyrut Sanayi Odası ile karşılıklı işbirliği ve ziyaret kararı aldıklarını belirtti. Kendi firması Kristal Zeytinyağı için bayilik teklifi aldığını belirten Baran, “İlk temaslar olumlu. Çok sayıda üyemiz önemli iş görüşmelerinde bulundu. İki üyemiz bu amaçla hükümet nezdinde de görüşmelerde bulundu.” diye konuştu. Beyrut Limanı yetkililerinin İzmir ile karşılıklı feribot seferleri başlatılması çağrısını değerlendireceklerini anlatan Baran, şunları söyledi: “Bu konuyu İzmirli meslek odalarına götüreceğiz. Üyelerimizle paylaşacağız. Karşılıklı feribot hattını özel sektörün başlatması gerektiğine inanıyorum. Hattın belli bir süre her iki ülke hükümetleri tarafından finanse etmesi gerekiyor.”