Ege Bilimin birleştirici gücü

Bilimin birleştirici gücü

26.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yüzlerce genç bilim kahramanını fuarizmir’de bir araya getiren FIRST® LEGO® League Open International Turkey, “Bilimin Renkleri Korteji” ile 40 ülkeden İzmir’e gelen genç mucitleri bir araya getirdi.

Bilimin birleştirici gücü

Yüzlerce genç bilim kahramanını fuarizmir’de bir araya getiren FIRST® LEGO® League Open International Turkey, “Bilimin Renkleri Korteji” ile 40 ülkeden İzmir’e gelen genç mucitleri bir araya getirdi. Gündoğdu Meydanı’ndan Kültürpark’a kadar gerçekleşen kortej, gençlerin taşıdığı bayraklarla adeta gökkuşağını andırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı korteje, İzmirlilerin ilgisi bir hayli fazla oldu.
Aynı şarkıları söylediler
Kortejin ardından gerçekleştirilen “Colors of Culture” (Kültürlerin Renkleri) etkinliğinde çocuklara İngilizce ve Fransızca seslenen Başkan Soyer, “Sevgili misafirler, buradaki her anın keyfini çıkarın. Umuyorum ki buradan ayrılıp ülkenize ve ailelerinize döndüğünüzde çok güzel anılar biriktirmiş olursunuz. Her birinizin İzmir’de mutlu anlar geçirmenizi dilerim” dedi. Bilimin kültür ve sanatla birleştiği gecede dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar aynı şarkıları söyleyip dans etti. Bilim kahramanları, daha sonra İnciraltı Kent Ormanı’ndan kendileri için hazırlanan “Friendship Night” etkinliğinde doyasıya eğlendi.