Ege Bilişimde dev bir ortaklık daha

Bilişimde dev bir ortaklık daha

07.06.2017 - 06:18 | Son Güncellenme:

aSAY Grup, lider bilişim şirketlerinden Güney Afrika merkezli EOH ile ortak oluyor. EOH, aSAY’ın hisselerinin yüzde 50’sini satın aldı. aSAY, 50’den fazla ülkede hizmet üretecek

Bilişimde dev bir ortaklık daha

Güney Afrikalı teknoloji devi EOH ile temelleri 1998 yılında atılan ve iletişim teknolojileri, altyapı hizmetleri konusunda yerel ve uluslararası projeler gerçekleştiren aSAY Grup stratejik bir ortaklık gerçekleştirdiler. EOH, orta ve büyük işletmelerin internet altyapılarının kurulması, bilgi güvenliği ve IP bazlı iletişim konusunda uzman, Ege Bölgesi’nin en büyük IT şirketlerinden olan aSAY’ın hisselerinin yüzde 50’sini satın aldı. Son dönemde Telekom ve Akıllı Şehirler konusunda yapmış olduğu projeler ile tüm Türkiye’de adından sıklıkla söz ettiren aSAY, bundan böyle EOH’un faaliyette olduğu 50’den fazla ülkede hizmet üretecek.

Dubai merkezli yönetim

Ortaklıkla aSAY’ın, özellikle Akıllı Şehir, Endüstri 4.0, bilgi güvenliği ve altyapı hizmetleri konusunda edindiği bilgi birikimini,
EOH’un faaliyet gösterdiği 50’den fazla ülkede sunma imkanı olduğunu vurgulayan aSAY Kurucu Ortağı ve Pazarlama Direktörü Tamer Tatlıcı, “EOH, SAP ve kurumsal kaynak planlaması konusunda Dubai, Suudi Arabistan, Hindistan, Afrika, İngiltere, Güney Amerika ve Türkiye ofislerinde 13 bin 500 personeli ile hizmet veriyor. Telekominikasyon, üretim, lojistik, madencilik, elektrik, su, gaz hizmetleri, perakende, kamu ve sağlık sektörlerinde katma değerli çözümler yaratmayı planlıyoruz” dedi.

Dubai merkez

EOH’un, aSAY İletişim Hizmetleri Sanayi, aSAY Vad Otomasyon Teknolojileri Sanayi, aSAY Enerji İnşaat Sanayi ve aSAY Elektronik Elektronik Malzemeleri Servis Hizmetleri Sanayi şirketlerinin yüzde 50 hissesini satın aldığına dikkat çeken Tatlıcı, “EOH, klasik anlamda şirketlere sadece ortak olan bir oluşum değil. Ortaklık gerçekleştirdiği firmalara faaliyette olduğu ülkelerde yeni pazarlar açıyor.

Bu anlamda bundan böyle EOH’un faaliyette olduğu 50’nin üzerindeki ülkede artık aSAY da faaliyet gösterecek. Genişleyen uluslararası iş hacmimizi gözeterek Dubai’de yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Önümüzdeki günlerde yurtdışı hizmetlerimizi Dubai merkezli yöneteceğiz” diye konuştu.