Ege ‘Binali Yıldırım Millet Bahçesi’

‘Binali Yıldırım Millet Bahçesi’

08.08.2018 - 00:07 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran vaatlerinden biri olan proje, Kemalpaşa’da yapılıyor. Belediye Başkanı ac Uğurlu, “Alana TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın adını verdik” dedi.

‘Binali Yıldırım Millet Bahçesi’

Kemalpaşa Belediyesi’nin yaklaşık 550 bin metrekare alanda projelendirdiği, içinde yapay göl ve 1 kilometrelik yapay derenin bulunduğu alana ‘Binali Yıldırım Millet Bahçesi’ adı verilecek.
Yakın zamanda açılması beklenen, daha önce bataklık olan bölge, yapılan çalışmalarla bahçeye dönüştürüldü. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın adının verildiği parkta ayrıca; Kanal İstanbul, 3’üncü Havalimanı ve Osmangazi Köprüsü’nün maketlerinin bulunduğu alan ile cami yer alacak. ‘Millet Bahçesi’ndeki göletteyse Osmanlı Dönemi’nin saltanat kayıklarıyla gezilebilecek. Ayrıca olta balıkçılığı yapanlar için gölete balık bırakıldı.

Haberin Devamı

Çekim merkezi olacak

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “İlçemiz kültürüne, ekonomik ve sosyal yaşamına uygun, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve gelecek nesillere aktarabileceğimiz bu proje ile İzmir’i Kemalpaşa’ya taşımayı planlıyoruz. Torbalı kara yolu üzerinde bulunan ve şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta olan Millet Bahçesi’nde; yeşil alan, yürüyüş ve bisiklet yolu, miniatürk, iskeleler, çocuk oyun alanları, açık hava gösteri alanı, cami, balık restoran ve büfeler yer alacak” diye konuştu.

Açılışta sürpriz

Saltanat kayığına da binen Başkan Uğurlu, gölde gezmenin çok keyifli olduğunu belirtti, “Açılışta TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a bir sürprizimiz de olacak” dedi.