Ege Bir bakışıyla içinizi okuyor

Bir bakışıyla içinizi okuyor

17.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü tiyatro sanatçısı İlhan Doğan, Gediz Üniversitesi’nde beden dili semineri verdi; düşüncelerini okuduğu izleyenleri hayrete düşürdü

Bir bakışıyla içinizi okuyor

Gediz Üniversitesi, Türkiye’nin yurtdışındaki değerlerinden İlhan Doğan’ı ağırladı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kültürlerarası iletişim danışmanı, UNİCEF ödülü sahibi Doğan, farkında olmadan da duygularımızı ve düşüncelerimizi yansıttığımızı unutulmaz bir şovla ortaya koydu.
Riccon İlhan Doğan, kişinin bilinçli ya da bilinçsiz olarak yaptığı davranışların, tenindeki renk değişikliklerinin, nefes alıp verişindeki ve gözbebeklerindeki farklılıkların düşüncelerini nasıl yansıttığını göstermek için sahneye izleyenleri çağırdı. Onlara bazı testler uygulayan Doğan, yüzlerine ve bedenlerine bakarak düşüncelerini okudu. Ayrıca kendisi paravanın arkasındayken, verdiği komutları kimin uyguladığını da yine aynı yöntemle bildi, salonu dolduran 500’ü aşkın kişiyi şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

Tutumlu olmayı öğrendiler

İzmir Özel Fatih Koleji “Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası”nı ayrı bir önemle kutladı. İlköğretim okulu öğrencileri ülkemizde üretilen yerli mallarından örnekler getirdiler. Annelerinin yaptığı börekler, pastalar ve çeşit çeşit meyvelerle dolu masalarda öğretmenlerinin anlattıklarını dinlediler ve yerli malı meyvelerle ve içeceklerle ziyafet çektiler.
İZMİR Milliyet

Yaşar’da üniversite
ile holding işbirliği

Yaşar Üniversitesi yönetimi ve akademik kadrosu ile Yaşar Topluluğu üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda üniversite ile Yaşar Topluluğu arasında geliştirilebilecek işbirliği olanakları ele alındı. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, 2001 yılında kurulan Yaşar Üniversitesi’nin 52 öğrenciyle başladığı yolculuğu bugün 4 bin 600 öğrenciyle sürdürdüğünü belirtti.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Barkan da, ön lisans, lisans, doktora programlarının yanında, YÜSEM (Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) gibi eğitim programlarının dışında eğitim verebilen birimleri ile araştırma, geliştirme faaliyetlerini yürüten birimlerinin bulunduğunu belirterek, birçok alanda işbirliğine açık olduklarını dile getirdi.
İZMİR Milliyet

Haberin Devamı

İngilizce eğitimi
kulaktan başlıyor

İngilizce öğretimi konusunda uluslararası alanda duayen kabul edilen Paul Seligson, İzmir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanları ile “Really Teaching the Four Skills” başlıklı seminerinde bir araya geldi. Seligson, teknolojideki ilerlemenin dil öğreniminde konuşma becerisinin gelişimi olumsuz etkilediğini söyledi. Seligson, “Teknolojinin ilerlemesi ile konuşma azalırken daha fazla dinliyoruz” dedi.
İZMİR Milliyet