Ege ‘Bir yumak umut’la kanser farkındalığı

‘Bir yumak umut’la kanser farkındalığı

22.03.2017 - 03:34 | Son Güncellenme:

Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, kanserde erken tanıda farkındalık yaratmak için ‘Bir yumak umut’ kampanyası başlattı. Meme kanseri olan Okca, kadınların desteği ile örülen iki bin eserin, hastane çevresindeki ağaç ve otomobillere giydirileceğini belirtti

‘Bir yumak umut’la kanser farkındalığı

Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, 4 yıl önce yaptırdığı testlerde meme kanseri olduğunu öğrendi. 6 ay kemoterapi gören Okca, tedaviye başladı. Yılmayan, kendisiyle aynı durumda olabilecek kişileri erken teşhisle kurtarmak için harekete geçen Okca, sınıftaki öğrencileriyle birlikte Kanser Haftası’nda yapacakları etkinlik için proje geliştirdi.

Haberin Devamı

Atıklar değerlendirildi

Erken tanı sayesinde hayata tutunduğunu bunun önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Okca, farkındalık yaratmak için el sanatları bölümü öğrencileri ile onkoloji hastalarıyla bir araya geldi. 2 bin örgü yaparak, hastane çevresindeki ağaçları ve otomobilleri kanser sloganı olan sembolle örülen bu örgülerle giydireceklerini açıkladı. Kampanyanın başlamasıyla birlikte iplik firmaların kendilerine destek verdiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, atıl ipliklerinde bu kampanyayla değerlendirildiğini ifade etti.

İş dünyasından 200 kiloluk yardım

İplik firmalarından 200 kilograma yakın yardım aldıklarını dile getiren Ayşegül Koyuncu Okca, şöyle konuştu: “Öğrencilerimle hangi konuda farkındalık yaratabiliriz konusunu tartışırken, benimde bir onkoloji hastası olmamdan dolayı ‘#biryumakumut’ projesine karar verdik. Her şeyi kafamızda tasarladık. Projeyi kağıda dökecek vaktimiz olmadı. Çünkü 1-7 Nisan Kanser Haftasına çok az bir süre kalmıştı. Hatta erkek öğrencim bile örgü örmeyi öğrenmiş o yüzden hepimiz şok olduk.”