Ege Birbirlerinin gözü ve ayağı oluyorlar

Birbirlerinin gözü ve ayağı oluyorlar

18.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Şerife Baydan görmüyor, hayat arkadaşı Ahmet Baydan da yürüyemiyor. Yaşlı çift, yıllardır birbirlerine göz ve ayak oluyor, engelleri sevginin gücüyle el ele vererek aşıyor

Birbirlerinin gözü ve ayağı oluyorlar

İzmir’in Basmane Semti’nde oturan Ahmet Baydan (73) ile yıllardır aynı yastığa baş koyduğu Şerife Baydan’ın (68) yaşam mücadelesi yürek burkuyor. Çocukluğunda yakalandığı hastalık nenediyle bacakları tutmayan Ahmet Baydan, 25 yıl önce Kızılay’ın kendisine hediye ettiği, artık güçlükle sürülebilen tekerlekli araba sayesinde eve mahkum olmak zorunda kalmıyor. Birbirlerine göz ve ayak olan yaşlı çift, bu sayede bakkala alışverişe, fırına ekmek almaya gidebiliyor, gezmeye birlikte çıkabiliyor. Şerife Nine eşinin oturduğu aracı itiyor, Ahmet Dede arabaya yön veriyor, ön taraftaki küçük dikiz aynasından da eşini görebiliyor. Yaşlı çift bu sayede başkalarına muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Geçimlerini 200’er TL’lik engelli aylığıyla sürdüren Baydan Çifti’nin yetkililerden tek isteği var, o da akülü bir araba.

Cami hırsızlarını kamera ele verdi
Gaziemir Gülhane Camii’nden geçen salı günü 120 TL çalındı. Caminin güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızlardan üçünün kimliği tespit edildi. Zanlılardan H.Y. (20) ile S.K. (18), bir kimlik kontrolunda yakalandı. Zanlıların, geçen ocak ayında da, Buca Laleli Camii ile Muradiye Camii’nden hırsızlık yaptıkları ve orada da güvenlik kemerasına yakalandıkları ortaya çıktı.


59 bin lira verdiler altınlar sahte çıktı
İzmir polisine başvuran üç kişi, gömü altınlarına karşılık para verdiklerini ve dolandırıldıklarını söyledi. Polis, takip sonucu V.Ö.’yü (29) Çiğli’de yakaladı. V.Ö.’nün ayrıca beş mahkemece arandığı ortaya çıktı. Aynı yöntemle, A.K.’nin 18 bin, M.N.Ç.’nin 11 bin, S.Ş.’nin 30 bin TL’sini dolandırdığı saptanan V.Ö. mağdurlar tarafından teşhis edildi, adliyeye sevkedildi.

Manisa’da zabıta müdürü tutuklandı
Manisa 3 No’lu Şehiriçi Minibüsçüleri Kooperatifi’ne üye 100 minibüs şoförü, geçen 25 Ağustos’ta, dönemin Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Esendağ’ın haksız yere ceza kestirdiğini ileri sürerek şikayetçi olmuştu. Açılan soruşturma kapsamında, halen Zabıta Müdürü olarak görev yapan Esendağ ve bir zabıta memuru, gözaltına alındı. Mahkeme, iki memuru da tutukladı.