Ege Bisiklet sevdalıları ağırlanacak

Bisiklet sevdalıları ağırlanacak

23.05.2018 - 04:20 | Son Güncellenme:

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Ulusal Burhaniye Bisiklet Festivali için hazırlıklar başladı. Başkan Necdet Uysal, festivalin kentin turizme katkı sağladığını belirtti

Bisiklet sevdalıları ağırlanacak

Burhaniye Öğretmenler Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği (BÖMÇED) ile Pegasus Bisiklet Grubu tarafından, Burhaniye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 4’üncü Ulusal Burhaniye Bisiklet Festivali için hazırlıklar başladı. Geçtiğimiz günlerde Belediye Hizmet Binası’nda Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç başkanlığında gerçekleşen koordinasyon toplantısında, festival programı kapsamında yapılacak hazırlıklar için görev dağılımları yapıldı.

Haberin Devamı

Turizm vurgusu

Bu yıl, 28-29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan festivalde, Türkiye’nin farklı illerinden gelecek 150 bisikletlinin pedal çevirmesi bekleniyor. Ayaklı Mesire Alanı’nda konaklayacak misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için Burhaniye Belediyesi tarafından başlatılan hazırlıklar, detaylı şekilde devam ediyor.

Bu seneki festival kapsamında, Burhaniye’ye bağlı ve daha önceki yıllarda gidilmeyen kırsal mahallelerin de rotaya dahil edilmesi planlanıyor. Festivalin kent turizmini çeşitlendirdiğini belirten Başkan Necdet Uysal, Türkiye’nin çeşitli illerinden birçok bisiklet meraklısının geleceğinin altını çizdi. Başkan Uysal, bisiklet turizminin bölgede geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi, alternatif yaklaşımların getirilmesi amacıyla ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti.