Ege Bisikleti için Soyer’e hediye

Bisikleti için Soyer’e hediye

19.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

KURDUKLARI ‘Bikeys Genç Başarı’ şirketi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği inovasyon yarışmasında finale kalan Çiğli Fen Lisesi öğrencileri, bisiklete monte edilen ve dinamodan elde ettiği enerjiyle teknolojik cihazları şarj edebilen çevre dostu bir ürün geliştirdi.

Bisikleti için Soyer’e hediye

KURDUKLARI ‘Bikeys Genç Başarı’ şirketi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği inovasyon yarışmasında finale kalan Çiğli Fen Lisesi öğrencileri, bisiklete monte edilen ve dinamodan elde ettiği enerjiyle teknolojik cihazları şarj edebilen çevre dostu bir ürün geliştirdi. Gençler yeni ürünü bisiklet tutkusuyla bilinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e hediye etti.
Gençleri gönülden desteklediğini belirten Başkan Soyer, “Böylesine pırıl gençlerle tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Bana da hediye ettikleri bu cihazı hemen bisikletime takacağım. Avrupa’da düzenlenecek Junior Achievement Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmek için büyük gayret gösteren öğrencilerimizi yürekten destekliyorum. Başarıları, azimleri, gülen yüzleri gelecek güzel günler için bana ümit verdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tam not verdiler

İzmirlileri engellilik konusunda bilinçlendirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova’daki Olimpiyat Köyü’nde hizmete açtığı Engelli Farkındalık Merkezi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yöneticilerini ağırladı. Bireylerin empati geliştirmesi amacıyla eğitim faaliyetleri yürütülen merkezin örnek bir proje olduğunu belirten Dernek başkanı Ramazan Baş, benzer tesislerin Türkiye’nin her yerinde kurulması gerektiğini dile getirdi. Ziyaretçiler; “Tekerlekli Sandalye”, “Üstün Yetenekliler”, “Özel Öğrenme Güçlüğü”, “Otizm Labirenti” ve “Karanlık” parkurlarından geçip farkındalık sahibi oluyor.