Ege 'Biz hep engelli koştuk'

'Biz hep engelli koştuk'

13.09.2017 - 04:16 | Son Güncellenme:

Kocaoğlu, başka kentlerde 10-15 günde verilen izin sürelerinin İzmir’de yılları bulduğunu anlattı, “Sıkışmışlık bizi daha fazla motive ediyor. Hiç düz yolda koştuğumuzu bilmem; biz hep engelli koşuyoruz” diye konuştu

Biz hep engelli koştuk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TMMOB’a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın Seferihisar’da düzenlediği yaz kampında mühendis adayı gençlerin sorularını yanıtladı; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonraki süreci, projelerini ve çalışma prensiplerini anlattı. Panele, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Haberin Devamı

‘İlerliyoruz’

Başkan Kocaoğlu, Selçuk’taki İZBAN töreni ile 9 Eylül’de yaşananların sorulması üzerine, “Bu konu basında ve sosyal medyada yeteri kadar yer aldı. Olaydan sonra bir basın bülteni ile konuyu açıkladım. Burada bu konuya girersek, siyasete girmiş oluruz. Sadece şu kadarını söyleyeyim: İzmirliler, 9 Eylül programlarına coşkulu katılımlarıyla en güzel cevabı verdi” diye konuştu.

Muhalefet partisinin belediye başkanı olarak görev yapmanın sıkıntılarının neler olduğu yönündeki bir soruya da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13.5 yıl içinde, belediyenin yaptığı ve belediyenin görevleri içerisinde sayılabilecek hiçbir projeye bir kuruş destek almamıştır. İzmir vilayetinin merkezi hükümetten aldığı bedel, 2016’da 13.5 milyardır. Bu miktar, bir ilin alması gereken zorunlu harcamalar için verilmiş bedeldir. Belediye bir kuruş destek almamıştır” dedi. Tramvay projesi hakkında konuşan Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Onay için önce Alt Yapılar Genel Müdürlüğü’ne, sonra Yüksek Planlama Kurulu’na, Hazine’ye gidiyorsunuz. İncelemeler başka belediyelerde bir hafta, 15 günde biterken, bizimki 2.5 yıl sürdü. Merkezi hükümetten imza istedim; izin istedim. Ama çaresizlik, sıkışmışlık bizi daha fazla motive ediyor. Tırmalaya tırmalaya, çabalaya çabalaya, önünde başka seçenek olmadığı için koşarak ilerlemeye çalışıyorsun. Hiç düz yolda koştuğumuzu bilmem; hep engelli koşuyoruz. Engelleri aştıkça yolumuza devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

İzmir-Midilli seferi başka sezona kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir-Midilli arasında bu yaz yapması beklenen gemi seferleri, yüksek hızlı iki geminin sezona yetişmemesi nedeniyle yapılamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu sene sezonu geçirmiş olduk. Seneye tekrar değerlendireceğiz. Gemilerin bir tanesi geldi. Diğeri de kısa süre sonra gelecek. İşlemleri bittikten sonra Midilli seferlerini değerlendireceğiz” dedi.