Ege 'Bizler inandık siz de inanın'

'Bizler inandık siz de inanın'

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bucaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, zor günler geçiren sarı lacivertli kulübün gündemi hakkında konuştu. Milliyet Ege Spor Müdürü Mehmet Demirtaş’ın sorularını yanıtlayan Başkan Aydın, “Bizler bu renklere sevdalı insanlarız. Tek bir gayemiz var. O da kulübümüzün ayağa kalkarak eski günlerine bir an önce dönmesidir” dedi

Bizler inandık siz de inanın

TFF 3. Lig 3. Grup’a kadar gerileyen ve ligin geride kalan ilk devresinde 15 puanla 17. sırada kalan Bucaspor’da Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, sevdalısı olduğu kulübün gündemini değerlendirdi. Transfer yasağının kaldırılması için kulübün borçlu olduğu eski oyuncularından muvafakatname isteyen Başkan Cihan Aktaş’ın tek başına mücadele etttiğini belirten Aydın, “Cihan Başkan, tüm sorunlarla tek başına boğuşuyor. Kulübün başına geldiği günden itibaren vermiş olduğu sözlerin hepsini teker teker yerine getirdi. Taraftarlar olarak başkanımıza güvenimiz tam. Eski oyuncularımız da imzaları versinler, yasak kalksın. Bucaspor hak ettiği coşkulu ve fırtınalı günlerine geri dönsün” dedi.

Haberin Devamı

- Bucaspor’un zorlu günlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Başkanımız Cihan Aktaş, gelişiyle sorunların çözümüne yönelik adımlar arttı. Bucaspor kendi sorunlarını çözemeyecek durumdaydı. Daha önceki yönetimlerden kalan enkazı kaldırmak için elinden geleni yapıyor. Bizler bu kulübün geleceği ile oynayarak itibarsızlaştıran herkesin hesap vermesini istiyoruz. Bizler Cihan Başkan ile birlikte bu takımın ayağa kalkacağına inanıyoruz. Gerekli adımlar atıldıktan sonra seneye bu takımın şampiyon olacağına inancımız tam.

- Bu sene ligde kalmanın formülü sizce ne olmalıdır?

Taraftar, yönetim ve camia bir olarak bu takımı ayakta tutmalıdır. Futbolcu kardeşlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Camia olarak büyük bir aile olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor. Bu işler ekip işi. Cihan Başkan elini taşın altına koymuşken biz de sessiz kalamayız. Taraftar olarak elimizden geleni yapıp tribünleri dolduracağız. Bucaspor’un gençleri, üzerlerindeki acemiliği atarak deneyim kazanacaktır. Burda işin büyüğü belediyeye düşüyor. Belediye bu takıma destek olmalı. Bizler birbirimiz ile varız. Bucaspor’un seçimden seçime hatırlanmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

- Buca Belediyesi’nin kulübe verdiği desteği yeterli görüyor musunuz?

Gerçekçi konuşmak gerekirse yeterli değil. Bizler daha önce de kendileri ile görüşüp Bucasporumuzun sıkıntılarını konuştuk. Belediye bizlere kulübümüz adına sözler verdi. Tesislere bile ilgi alaka yok. Stadımızda ve tesislerimizde yenilenmesi gereken bir çok noktamız var. Yapılması gereken şeyler çok basit. Neden yapılmadığını anlamlandıramıyoruz. Burada tüm yük Cihan Başkan’da. Biz belediyeden sadece verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Kimse Bucaspor taraftarının sabrını sınamasın. Unutulmasın ki önümüzde bir yerel seçim var. Elbette ki bizler de Bucaspor’a destek vermeyenlerin hesabını sandıkta sorarız. Bucaspor siyaset üstüdür. Siyasete alet ettirmeyiz. Kim ki Bucaspor’un geleceğine ışık olacaksa bizler de onun yoluna ışık oluruz. Destek verecek herkese kapımız açıktır.

- Bucaspor’un muvafakatname vermesi için beklediği eski futbolcularına neler söylemek istersiniz?

Haberin Devamı

Bu forma ile bu takımdan para kazanan ve şuan Bucaspor’un tekrardan ayağa kalkabilmesi için imzalarına ihtiyacımız olan futbolculara çağrıda bulunuyoruz. Bizlerin ve başkanımızın taşın altına elini koyduğu gibi sizler de destek olmalısınız. Bu renklere gönül veren herkes gibi onlar da destekçi olmalılar. Bu zor süreci atlatıp düzlüğe çıkmak için buna ihtiyacımız var.

- Bucaspor’un geçmişinden bugüne uzanan mali ve yönetimsel sıkıntılara sebep olanlara ne söylemek istersiniz?

Bucaspor kimsenin haksız kazanç kapısı olmadı, olmamalı da. Başkanımız geçmişe ait birçok yanlış işlerin yapıldığının belgelerini bir bir yayınlıyor. Hiçbir sahtekârlık karanlıkta kalmıyor, kalmayacak da. Bu güne kadar Bucaspor üzerinden 1 lira bile çalmış olan kim varsa yargıda hesap versin istiyoruz. İnanıyoruz ki, Başkanımız Cihan Aktaş bu işin sonuna kadar takipçisi olacak. Bucaspor’un hakkını kimsede bırakmayacağız. Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün. Bucaspor şu an bir rüzgâr yakaladı; emin olsunlar ki bu rüzgâr fırtınaya dönüşeçek. Bizler bu yola Başkanımızla birlikte inanarak çıktık; yanımızda kimler olacak, hep birlikte göreceğiz. Eski yöneticiler de bir an evvel yapmış oldukları hataların farkına varsınlar ve zararın neresinden dönülürse kârdır diyerek gelip Başkanımızla, bizlerle ortak hareket etsinler. Yapılan bu yanlışlardan dolayı camiada bir güvensizlik söz konusu, ancak bizler Başkanımıza inanıyoruz, artık camia da inansın.