Ege Bonus İzmirimle futbola cansuyu

Bonus İzmirimle futbola cansuyu

27.11.2009 - 01:24 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası ile Türk Ekonomi Bankası’nın yürüttüğü TEB Bonus İzmirim Card Projesi’yle, taraftarların aldığı kartlar, kulüplere destek sağlayacak. Sezon sonuna kadar 1 milyon TL’lik yardımdan Altay, KSK, Buca, A.Ordu ve İzmirspor yararlanacak. Göztepe ise projeye katılmadı

Bonus İzmirimle futbola cansuyu

Kentin ileri gelenlerinden ve sivil toplum kuruluşlarından maddi destek talebini her fırsatta dile getiren İzmir kulüplerine beklenen müjde, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Türk Ekonomi Bankası’nın ortaklaşa düzenlediği TEB Bonus İzmirim Card Projesi’yle geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen basın toplantısında, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, sezon sonuna kadar 800 bin-1 milyon TL’lik desteğin Altay, KSK, Bucaspor, Altınordu ve İzmirspor’a dağıtılması planlanan projeyi resmen duyurdu.
Göztepe’nin yer almaktan vazgeçtiği, Altay, KSK, Buca, Altınordu ve İzmirspor’un katıldığı toplantıda Cemal Kişmir, “1. Lig’deki Altay, KSK ve Buca, kazandıkları her puana 3.500, 3. Lig’deki İzmirspor ve Altınordu ise 1.000 TL alacak. Bank Asya 1. Lig takımları ilk altı, 3. Lig ekipleri ise ilk iki içinde olmaları halinde desteği hak edecek. 3. Lig’de, yükselme ve klasman gruplarındaki duruma göre statüyü yeniden düzenleyeceğiz. Sezon başladığından bu yana gösterilen performans için, Altay ve KSK ve Buca’ya 45’er, İzmirspor ve Altınordu’ya ise 20’şer bin TL’yi hemen aktarıyoruz” dedi.
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, kampanyanın bir başka önemli noktasına dikkat çekerek, “Kulüplere destek konusunda İzmirliler de elini taşın altına koyacak. TEB Bonus İzmirim Card sahibi herkes, hangi takım üyesi olduklarını belirtecekler. Daha sonra, yaptıkları harcamanın binde 3,5 oranındaki para, kart sahibine her hangi bir yükümlülük olmadan, TEB tarafından destekledikleri kulübe aktarılacak. TEB Bonus İzmirim Card ne kadar çok alınır ve kullanılırsa, kulüplerimize de o kadar yardım gelecek. Bu konuda asıl görev İzmirlilere düşüyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Başkanlar ne dedi?
Örnek olmalı Niyazi Konuşmaz (Altay): “Projenin ortaya çıkmasında katkı koyan herkese teşekkürler. Paranın miktarı önemli değil. Önemli olan ortaya somut bir desteğin konulması. Bu projenin ardından, İzmir’deki diğer kurum ve kuruluşların da destek vermek için hareket geçmesini umuyorum.”

Devamı gelmeli Akif Ersezgin (Karşıyaka):
“Kulüpler, mevcut ekonomik durum ve yasal statülerin ışığında giderek daha zor şartlarla başbaşa kalıyor. Böylesine zor durumdaki bizlere, miktarı ne olursa olsun yardımcı olunmasını çok pozitif buluyorum. Projeye tüm KSK’lilerin sahip çıkmasını istiyorum.”

İzmir uyanmalı Erdal Gündoğan (Bucaspor):
“Bu projenin oluşumunda ön ayak olan İTO ve İZVAK’a, ayrıca İzmir’e olan ilgisinden dolayı TEB’e çok teşekkür ederiz. İzmirlilerin de, TEB Bonus İzmirim Card alarak verilen desteği büyütmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Önemli bir proje Bülent Erdik (Altınordu):
“Bugüne kadar kulüplere destek konusunda çok şey konuşuldu, ancak büyük bölümü gerçeği dönüşmedi veya yarı yolda kaldı. İZVAK’ın organizasyonu, İTO’nun çabası ve TEB’in yaklaşımıyla bu kez önemli bir adım atılıyor. Umarız bu herkese örnek olur.”

Çok teşekkürler Hakan Altürk (İzmirspor):
“İzmirspor’un son 2-3 yılda yaşadığı sıkıntılı ortamı herkes biliyor. Bu sıkıntının hala devam ettiği bu günlerde, bir destek ortamı oluşması çok sevindirici. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

Göztepe çekildi
Göztepe, “İzmirim kredi kartı” projesine katılmadı. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Altınbaş adına açıklama yapan İletişim Direktörü Ünver Ergün, “Kulüp prensiplerimize uygun olmadığı için böyle bir karar aldık. TEB yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bütçesi sınırlı olan bu oluşumdaki bizim hissemizi ihtiyacı olan diğer kulüplerimize dağıtılabilir” dedi. Yönetimin sistemin ilk halini kabul ettiği, önceki gün kendilerine gönderilen sözleşmedeki puan başına ödenecek priminin 2 bin TL’den bin 750 TL’ye indirilip, ilk 5 barajının ise ilk 2’ye çekilmesinden rahatsız olduğu öğrenildi.