Ege Borcu bitmeyen kooperatif!

Borcu bitmeyen kooperatif!

30.03.2017 - 05:16 | Son Güncellenme:

Balıkesir Edremit’te 23 yıl önce kurulmasına rağmen sorunların devam ettiği ‘Ev Donat Konut Yapı Kooperatifi’ üyeleri, borçlarların artmasından şikayetçi.

Borcu bitmeyen kooperatif

S.S. Ev Donat Konut Yapı Kooperatifi 1994 yılında Edremit’in Dalyan Mahallesi’nde 70 üye ile kuruldu. Kuruluş aşamasından sonra Akçay Çiftlik Caddesi’nde 70 daire yapımı için inşaatlar başladı. İnşaatlar 2006 yılına kadar çok yavaş ilerledi. Bu aşamada, bazı üyeler hisselerini sattı ya da devretti. Üyeler aidatlarını yatırmasına rağmen kooperatifin borçları sürekli arttı. Bölgede dairelerin ortalama fiyatı 80-100 bin lira iken, üyeler 200 bin lira ödemesine rağmen borç 1 milyon liraya yükseldi.

Haberin Devamı

Sürekli borçlandılar

Deniz kenarı ev vaadiyle ikna edilen üyeler, evlerini ucuz fiyata satma yolunu seçti ancak satış esnasında üyelik devri yapmadı. Bu nedenle üyeler hem evlerinden oldu hem de üyelikleri düşmediği için de borçlanmaya devam ettirildi. Kooperatifin içinin boşaltıldığını ve borçlandırıldığını söyleyen üyeler, sıkıntılarını dile getirirken, şöyle dedi: “Son olarak 5 daireden oluşan bir bloğu satıp kooperatifin bütün borçlarının ödeneceği söylendi ancak borçlar artarak devam etti.”