Ege Bornova’da dijital devrim

Bornova’da dijital devrim

31.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi, arşivinde bulunan 11 milyon belgeyi bilgisayar ortamına taşımak için düğmeye bastı. Çalışma tamamlandığında 3 bin 700 km uzunluğundaki belgelere on-line olarak anında ulaşılabilecek...

Bornova’da dijital devrim

Bornova Belediyesi, vatandaşların işlerini hızlandırmak amacıyla arşivindeki 11 milyona yakın belgeyi dijital ortama taşımak için çalışma başlattı. Elektronik Belge Yönetim Sistemi’nin kurulmasıyla, bütün belgelere online olarak ulaşılabileceği bildirildi.

İmara büyük kolaylık
Bornova Belediyesi kısa süre içinde, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBSY) ihalesini yapacak. İhalenin ardından sistemin kurulmasıyla, arşive kağıt ve CD gitmesi önlenecek. Bütün bilgilere online olarak her birimden ulaşılabilecek. EBYS ihalesinin hemen ardından mevcut arşivin dijital hale getirilmesi için de ihale yapılacak. EBYS sisteminin uygulaması başlamadan arşivin dönüşümü de tamamlanacak. Bornova Belediyesi arşivinde şu anda kullanılan kağıt belgeler, imar müdürlüğü ve mali hizmetlerden başlayarak sayısal ortama aktarılacak. Bütün arşiv belgelerine üst veri eklenerek erişimi kolaylaştırılacak. OCR ve ICR adı verilen sistemlerle belgelere çok hızlı ulaşılabilecek. Elektronik Belge Yönetim Sistemi, kısa sürede çıkılacak ihalenin ardından 4 ay içinde kurulmuş olacak, mevcut arşivin dijital hale getirilmesi ise 2014 yılı sonunda tamamlanacak. Tozlu raflarda bekleyen 11 milyona yakın evrak, binlerce plan tek tuşla ulaşılabilir olacak.

3 bin 700 km belge
Bornova Belediyesi’nin ucuca eklendiğinde uzunluğu 3 bin 700 kilometreyi bulan arşiv belgelerinin dijital ortama aktarılmasının ardından vatandaşların belediyedeki işleri hızlanacak. Bornovalılar belediye binasına gelmeden bilgisayarlarından internet aracılığıyla her tür bilgiye ulaşabilecekler. Kesilmiş cezalar, yıkım kararları, zabıtanın yaptığı uygulamalarla ilgili belgeler ve ruhsatlar da sistemde bulunacak.

Haberin Devamı

Bilgiler bir tuşluk mesafede
EBYS ve arşivin dijital ortama aktarılmasıyla ilgili ihaleleri kısa süre içinde gerçekleştireceklerini açıklayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Sistemin işlemeye başlamasından sonra, arşiv görevlilerinin bile dakikalarca aramanın ardından ulaşabildiği belgeleri, tek tuşla ulaşılabilir hale getireceğiz. Sistem devreye girdiğinde vatandaşlar ada, pafta ve parsel numaralarıyla arsaları veya gayrimenkulleri hakkında bilgi alabilecek” açıklaması yaptı