Ege Bornova’da rekor

Bornova’da rekor

21.02.2009 - 00:04 | Son Güncellenme:

Belediye bünyesindeki Şehir Tiyatrosu’nun geçen yıl sahnelediği 22 farklı oyunu, toplam 133 gösterimde 25 bin 661 kişi izledi

Bornova’da rekor

İzmir’in Bornova İlçesi’nde 17 yıldır kesintisiz hizmet veren, on binlere tiyatroyu sevdiren, yüzlerce tiyatrocu yetiştiren, ulusal ve uluslararası birçok festivalde ilçeyi başarıyla temsil eden Belediye Şehir Tiyatrosu, geçen yıl seyirci rekoru kırdı. Yetkililer, 2008’de sergiledikleri 22 farklı oyunu, toplam 133 gösterimde 25 bin 661 kişinin izlediğini bildirdi. Sezonda, 434 kişiye eğitim verildiği, kursiyerlerin rol aldığı 15 oyun sahnelendiği de kaydedildi.
Geçen hafta yeni bir oyunla tiyatroseverlerle buluşan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yüzyılımıza damgasını vurmuş, epik tiyatronun devrimcisi Bertolt Brecht’in, 1929 yılında kaleme aldığı “Mutlu Son” adlı eseri sahnelemeye başlandı. Büyük Park içindeki Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyun, seyirciden büyük alkış aldı, beğeniyle izlendi. Yönetmenliğini Ant Aksan’ın yaptığı oyunda; Eser Karabil, Ayşegül Sünetçioğlu, Ayşegül Aydın, Murat Niyazi Emre, Kağan Uluca, Gökay Müftüoğlu, Ozan Gökmen, Barış Aydın, Azat Serhat Koca, Arzu Söğüt, Melis Yıldız, Eren Özenç Yelçi, Senem Cengiz, Can Kurşunlu rol alıyor.

Gangsterin komik öyküsü
1920’lerin Chicago’sun da geçen oyun, bir gangster çetesinin lideriyle dini bir grubun sözcüsünü karşı karşıya getiriyor. Bir barda dini öğütler veren bir genç kızla, ayinde, sarhoş bir gangsterin birbirine aşık olmasının komik öyküsünü konu alan müzikli oyun, her cuma ve cumartesi günleri saat 20.30’da sahneleniyor.