Ege Bornova’da yatırım tüm hızıyla sürüyor

Bornova’da yatırım tüm hızıyla sürüyor

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Bornova’da yatırım tüm hızıyla sürüyor

Bornova Belediyesi, son 4 yılda fiziki, kültürel, sağlık ve sosyal yardım alanlarında 229 milyon 731 bin liralık yatırım yaparak ilçedeki yaşam standartlarını yükseltti.

Haberin Devamı

Projelerini vatandaşların istekleri doğrultusunda hayata geçiren Bornova Belediyesi, kültür merkezleri, spor kompleksleri, yeşil alanlar, ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz yararlanabileceği marketler, Down Kafe, Diyet Kafe, Engelsiz Kafe gibi özel buluşma mekanları, Dost Kart gibi öğrenci dostu projeleriyle soyal ve kültürel anlamda hizmetler sunarken, ulaşım projeleriyle de İzmir trafiğini önemli ölçüde rahatlattı. Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yaptığı Bornova Stadı’da yıllar sonra profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapmaya başladı.

Bornova’da yatırım tüm hızıyla sürüyor

7 bin çocuğa kurs

Bornova Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek amacıyla da ilçede güneş, jeotermal, su ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynağı kullanan binalardan yasa gereği aldığı tüm vergilere yüzde 25 oranında indirim yapıyor.

Haberin Devamı

Atatürk, İnönü ve Kızılay Mahallesi’nde üç yeni pazaryerinin yapımına başlayan belediye, ayrıca muhtarların vatandaşlara çağdaş koşullarda ve daha hızlı hizmet sunabilmeleri için yeni muhtarlık binaları tasarladı. BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) ise her yıl ortalama 7 bin genç ve çocuğa kurs hizmeti veriyor. Evde Yaşlı, Engelli, Gebe-Loğusa ve Bebek Bakım Hizmetleri ile tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı kontrolleri de yapıyor.

İstihdam desteği

2016 yılında EVKA-3 Mahallesi’nde kurulan Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi’nde; Uzman Pastacılar Derneği, İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile pastacı, aşçı, barista ve servis elemanları yetiştirilirken, Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’de, kadınların iş hayatında daha aktif olmalar için çalışıyor. Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de, yerel üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi, vatandaşların ise doğal, kaliteli ve sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Başkan Olgun Atila, “İlçe için önemli hizmetler yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Yazarlar