Ege Bornova, sporun başkenti olacak!

Bornova, sporun başkenti olacak!

23.04.2017 - 06:30 | Son Güncellenme:

Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi gibi önemli yatırımlarla amatör spor kulüplerine destek sağlayarak halkın büyük sevgisini kazanan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, spor yazarlarımız Fatih Tanfer, İsmail Özelçinler ve Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’ı, Belkahve’deki Ata Evi’nde konuk etti, içten açıklamalarda bulundu...

Bornova, sporun başkenti olacak

Milliyet Ege Spor Servisi olarak, Bornova Stadı’nın yanı sıra, birçok tesise imza atan ve hemen hemen tüm spor dallarında başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın konuğu olduk. Bizi, Belkahve Atatürk Konuk Evi’nde ağırlayan Olgun Atila, özellikle İzmir’in statlar konusunda çektiği zorlukların aşılması için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bornova Stadı’nın yapımında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’dan büyük destek gördüklerini belirten Başkan Atila, ilk aşamada 6 bin 250 kişi kapasiteli karşılıklı iki tribün yaptıklarını, ancak en kısa zamanda kale arkası tribünüyle, seyirci kapasitesini 12 bin 500’e çıkaracaklarını söyledi.

Ekonomik değere katkı

Yapılan stadın Bornova’ya ekonomik açıdan büyük bir değer kazandırdığını kaydeden Olgun Atila, bu stadı yaparken sadece maçın oynanacağı 1 günü değil, 7 günü düşündüklerini söyledi. Bu nedenle mevcut stada, konferans salonu, lokanta, 30 futbolcunun kalacağı lojman ve sosyal tesisleri de yaparak çok daha modern bir stat haline getireceklerini vurguladı. Büyük bir olasılıkla Haziran ayında kale arkası ek tribünün ihalesini de yapacaklarını söyleyen Atila, “İhalenin ardından en kısa zamanda tribün yapımına başlanacak. Hızlı bir çalışmayla da ligin ikinci yarısına yetiştirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bornova, sporun başkenti olacak

‘Tesis atağımız sürecek’

Naldöken’e de amatörler için güzel bir stat yaptıklarını belirten Başkan Atila, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amatör sporcularımız için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Onlarla birlikte yaşıyoruz. Ayrıca, sadece futbol değil tüm spor dallarında çocuklarımıza hizmet için çalışıyoruz. Bornova’da takriben 40 amatör kulübümüz var. Bu nedenle tesis atağımız sürecek. Naldöken’in yanında Işıkkent’e de bir stat yapacağız. Bu arada yaptığımız 2 bin 500 kişilik Bornova Atatürk Spor Kompleksi de hizmete girmiş ve tesis yönünden Bornova örnek bir belde durumuna gelmiştir. Bununla birlikte Bornova Becker Bayan Basketbol Takımımız şu anda bulunduğu 1. Lig’de lider durumda. Bir aksilik olmadığı takdirde büyük bir olasılıkla şampiyon olacaklar. Spor salonumuz bir gün mutlaka basketbolun mabedi durumuna gelecektir.”

‘Gurur duyuyoruz’

Öte yandan, 27 Nisan-1 Mayıs günleri arasında, hem erkek hem de bayanlarda Üniversitelerarası Basketbol Şampiyonası’nın, Bornova’da yapılacağını söyleyen Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin Türk sporuna çok sayıda sporcu kazandırdığını, bu yolda yürümeye tüm hızlarıyla devam edeceklerini belirtti Atila, “Yaşar Üniversitesi’nin gençleri de, Bornova Belediyesi’nin oyuncuları. Voleybol ve hentbolda da yarışıyorlar. Bornova Belediyesi olarak, cimnastik, futbol, voleybol ve tekvando branşlarında da başarılarımız var. Kısacası, her branşta sporcu yetiştiriyor, yarıştırıyoruz. Tüm sporcularımızla da büyük gurur duyuyoruz. Ayrıca, okullar tatil olunca yüzme havuzu için de harekete geçeceğiz. Yüzmede 1000’e yakın sporcumuz var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bornova, sporun başkenti olacak

‘Her maça gidiyorum’

Göztepe ve Altınordu’nun yaptığı tüm maçlara gittiğini belirten Olgun Atila, İzmir’in Süper Lig’de bir takımının bile olmamasının çok üzücü olduğunu kaydetti, şöyle devam etti: “Göztepe ve Altınordu’nun Play Off’a kalmaları halinde, bir takımımızın mutlaka Süper Lig’e çıkacağına inanıyorum. İki takımımıza da iyi bir ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Bu arada, Bornova Stadımızda 6 günde 3 maç yaptığımız oldu. Haliyle zemin bozuluyor. Ancak ben burada Ümit Erdem hocamıza ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisi yıllarca sporla iç içe olmuştur. Ziraat mühendisi olduğu için saha ve çim konusunda bize çok büyük destek veriyor. Üstelik hiçbir masraf ve ücret talep etmiyor, sahamıza ve bize sahip çıkıyor. Bununla birlikte spor konusunda, projelerimizde bize büyük destek veriyorlar. Tabii ki Ümit Hocamız yanında bize destek veren diğer hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Liglerde yer almak isteriz’

Bornova Belediyesi olarak ileride profesyonel liglerde yer almayı istediklerini belirten Olgun Atila, Türkiye’de bunun örneği şehirler ve kulüplerin olduğuna vurgu yaptı. Atila, sözlerini şöyle noktaladı: “Bornova Belediyesi olarak ileride biz deTürkiye futbol liglerinde yer almak isteriz. Ama henüz erken... Yavaş yavaş, sindire sindire bu düşüncemizi ileride hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ama öncelikle İzmir takımlarımızın başarılı olup, en kısa zamanda Süper Lig’de ve diğer liglerde başarılı olmaları dileğimizdir. Biz de Bornovamızın adını en iyi şekilde tüm Türkiye’ye duyurmayı tabii ki arzularız” dedi.

Haberin Devamı

İzmir tarihinin bir parçası

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü özellikle geleceğimiz olan çocuklara daha iyi anlatmamız ve onun açtığı yolda emin adımlarla yürünmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Atila, “Kurtuluş tarihimizin önemli miraslarından olan tesisi İzmirimize kazandırmak için yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Tarihine uygun olarak yaptığımız çalışmalarda sona yaklaştık. Atamızın ‘Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez’ sözünden hareketle mirasımıza sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetimizi Atatürk’ün açtığı yoldan daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” dedi.

İsteklere karşılık veriyor

Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi gibi dev spor yatırımlarını kente kazandıran ve bu tesislerde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Bornova Belediyesi, spor alanında kentin dört bir yanındaki yatırımlarına da devam ediyor.

Çocukların ve gençlerin daha iyi koşullarda spor yapabilmesi için, Naldöken sahasının ardından Işıkkent sahası da tamamlandı.

Yıllardır özlemini çektiği sahaya kavuşan Işıkkent Mahallesi sakinleri de, bölgeyi temsil edecek bir spor kulübü kurmak için düğmeye bastı. Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi gibi dev spor yatırımlarını kente kazandıran Bornova Belediyesi, Bornovalı amatörleri de unutmadı.

‘Sporda hizmete devam’

Sokak aralarında futbol oynamaktan kurtulan çocuklar, artık yeni semt sahalarında top koşturmaya başladı.

Minik futbol tutkunlarının spor yapacağı bir alana kavuşmasının sevincini yaşayan Işıkkent sakinleri, hayata geçirilen projelerden memnuniyetlerini dile getiriyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, spor alanında hizmetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Ödüle doydu!

Gençlere Destek Özel Ödülü’nü Ege Üniversitesi İşletme Kulubü Başkan Yardımcısı Abdullah Meter’in elinden alan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bu yıl Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi tarafından ‘Ege’de Yılın Spor Adamı’ seçilmiş, Basketbol Adamları Derneği’nce de ‘Onur Ödülü’ne layık görülmüştü. Bornova Belediyesi Golden City Awards adlı organizasyonda ‘Altın Kent’ seçilen Başkan Atila, ödülünü İstanbul’da düzenlenen törende almıştı. Bornova Belediyesi, aynı organizasyonda Bornova İçin Genç Fikirler (BİF) ve Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi projleriyle de ödüle layık görülmüştü.

Ata Evi’nde anılar canlanıyor!

İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gün Atatürk’ün İzmir’i seyrettiği ve kahve içtiği Belkahve sırtlarında önemli bir tesis hayata geçirildi. Bornova Belediyesi’nin dönemine uygun olarak tasarladığı tesiste, Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde kullanılan eşyadan bilgilendirici videolara kadar birçok tarihsel materyal ziyaretçileriyle buluşuyor.

Ataevi’nde Kurtuluş Savaşı ve Atatürk’le ilgili bir kütüphane de bulunuyor. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı yer olarak bilinen, Belkahve sırtlarındaki tesis, Bornova Belediyesi tarafından tarihe yakışır şekilde yenilendi. Tarihsel mekânda işgal yıllarına ait eşya, dönemin askeri ve halk hareketini ifade eden fotoğraf ve maketler yer alacak. İzmir’in işgaliyle yurt sathında başlayan Kurtuluş Savaşı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Türk ordusunun verdiği muazzam mücadeleye ait önemli kitapların yer aldığı kütüphane ile özel olarak hazırlanan videolar da ziyaretçileri İzmir tarihiyle ilgili olarak bilgilendirecek.